Sport

Evropsko prvenstvo: Kako Srbija može do sledeće faze?

Evropsko prvenstvo je najveća sportska tema tokom letnjih dana, pogotovo jer je naša država jedna od dvadeset četiri koje su deo takmičenja. Nakon dve odigrane utakmice, Srbija je na poslednjem mestu na tabeli grupe C, ali još uvek ništa nije gotovo. Tenzije pred utakmicu s Danskom su velike, a svi srpski navijači se pitaju koliko daleko mogu da odu Orlovi.

Nakon dve odigrane utakmice, Srbija ima samo jedan bod. Poraz od Engleske i jedva postignut gol protiv Slovenije ne ulivaju mnogo nade za poslednju utakmicu. Međutim, igra naših reprezentativaca ima svetlih tački koje mogu značajno da utiču u duelu protiv Danaca. Pobeda protiv Danaca je neophodna za prolaz dalje, a sledeće situacije koje ćete videti prikazuju šta može da očekuje Orlove nakon trećeg kola u grupi.

1. Srbija sa drugog mesta ide u plej-of

Ubedljivo najbolji rasplet za srpsku reprezentaciju je moguć ukoliko se ispune dva uslova: pobeda protiv Danske i pobeda ili remi Engleske. Danska je u obe utakmice remizirala, i to rezultatom 1:1. Srbija još uvek ne zna za pobedu protiv Danske u svim dosadašnjim susretima, ali to ne znači da će to ostati isto nakon tog duela. Naša reprezentacija je pokazala da uz adekvatan pristup u napadu i adekvatne igrače može ozbiljno da pripreti i ugura loptu u mrežu protivničke ekipe. Ukoliko bi se ovaj slučaj desio, u osmini finala igrali bi protiv pobednika Grupe A, što će najverovatnije biti Nemačka, koja je sebi već osigurala mesto među 16 najboljih ekipa.

2. Srbija sa trećeg mesta ide u plej-of

Slučaj koji je vrlo teško moguć, ali nije nerealan jeste da remijem protiv Danske naša reprezentacija ode dalje nakon poretka trećeplasiranih reprezentacija. Mnogo uslova bi moralo da se ispuni da bi ovo bilo moguće: pobeda Engleske protiv Slovenije sa razlikom u golovima većom od 1, poraz ili remi Albanije protiv Španije, i remi u utakmici Češka-Gruzija.

Istina je da ovo nije malo za tražiti, ali bi naši igrači prošli dalje ako se desi da odigraju nerešeno sa Dancima, ali bi morale sve kockice da im se poklope ukoliko ne žele da se vraćaju kući nakon prve faze takmičenja. Ukoliko bi prošli dalje sa trećeg mesta, Orlovi bi se sastali sa pobednikom grupe F, što bi mogli da budu Turska ili Portugal.

Srbija poslednju utakmicu u grupi igra na stadionu Alijanc Arena, 25. juna u 21h, i sigurni smo da ćemo gledati jednu od najbitnijih utakmica u novijoj istoriji srpskog fudbala. Što se naših fudbalera tiče, nadamo se da će dati sve od sebe kako bi učinili svoje obožavaoce ponosnim, a sve vesti o našoj reprezentaciji moći ćete da nađete na našem portalu.

Povezani članci

Back to top button