Razno

Očekuje se promenljivo vreme u Srbiji do kraja nedelje

Pod uticajem ciklona sa centrom iznad Italije, vreme će biti promenljivo uz čestu kišu, ali će ostati toplo. Temperature će biti oko 30 stepeni, što je niže nego prethodnih dana.

Jutros je u Srbiji pretežno vedro i sunčano, sa temperaturama od 16 stepeni na Kopaoniku do 23 stepena u Negotinu i Beogradu.

U danima pred nama biće promenljivo vreme

U narednim danima biće sparno, uz smenu sunca i oblaka, a u drugom delu dana vreme će postati nestabilnije. Na zapadu i jugozapadu se očekuju oluje sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom. Jugozapad i jug Srbije su posebno ugroženi danas.

Posle podne su mogući pljuskovi sa grmljavinom i u Beogradu i delovima Vojvodine.

Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar. Maksimalne temperature će biti niže nego prethodnih dana, ali i dalje tople, sa vrednostima od 29 stepeni na severu do 31 stepen na jugu, dok će na istoku biti još toplije, do 34 stepena.

Do kraja nedelje očekuje se nestabilno vreme sa svakodnevnim pljuskovima, grmljavinom i nepogodama, a temperatura će biti oko 30 stepeni. U utorak su oluje i nepogode moguće na zapadu Srbije i u Šumadiji, dok se u sredu očekuju u Vojvodini. Stabilizacija vremena očekuje se tek za vikend.

Povezani članci

Back to top button