Naslovna stranicaŽivotHrana i pićeKapreze salata sa piletinom - recept

Kapreze salata sa piletinom – recept

European Top 44 Airplay chart

Kapreze salata potiče iz južne Italije, tačnije iz regije Kampanija, gde je mozzarela di Bufala (mozzarella od bivoljeg mleka) jedan od najpoznatijih proizvoda. Ime “Caprese” dolazi od italijanskog otoka Kaprija, gde je salata navodno nastala.

Originalna kapreze salata se pravi drugačije i sadrži samo tri sastojka. Pogledajte kako bi trebala da izgleda Salata Caprese.

Evo kako možete pripremiti kapreze salatu sa piletinom i testeninom koristeći navedene sastojke:

Za dresing i marinadu:
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 20 ml balsamiko sirćeta
  • 3 kašike meda
  • 1 mali crveni luk, sitno iseckan
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • So, biber, čili i origano po ukusu
Za salatu:
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 250 g integralne testenine
  • Pakovanje sveže baby mocarele (ili iseckane mocarele)
  • 250 g čeri paradajza,
  • bosiljak

Uputstvo:

Marinirajte pileće belo meso u mešavini maslinovog ulja, balzamiko sirćeta, meda, sitno iseckanog crvenog luka, sitno iseckanog belog luka, soli, bibera, čilija i origana. Ostavite da odstoji najmanje 30 minuta, a možete i preko noći.

Skuvajte testeninu kao što to obično radite i ostavite je sa strane.

Piletinu koja je prethodno stajala u marinadi pržite na malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri, sve dok ne bude smeđe boje.

U velikoj posudi za salatu, kombinujte testeninu, mocarelu, čeri paradajz i bosiljak.Iseckajte pečenu piletinu na komade i dodajte je u salatu. Za dresing, u manjoj posudi, pomešajte preostalo maslinovo ulje, balzamiko sirće, so, biber i po želji dodajte još malo svežeg bosiljka. Prelijte preko salate i pažljivo promešajte da sastojci sve ravnomerno prekriju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
12.8 ° C
15.6 °
12.8 °
61 %
5kmh
5 %
Mon
24 °
Tue
23 °
Wed
22 °
Thu
18 °
Fri
13 °