Raspisan konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanja razvoja ženskog preduzetništva

Kao što je najavljeno prilikom dodele ugovora za razvoj umetničkih i starih zanata i domaće radinosti, gradonačelnik Simo Salapura raspisao je novi javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva kroz finansijsku podršku u poslovanju na teritoriji grada Zrenjanina za 2024. godinu.

Sredstva za ekonomsko osnaživanje žena preduzetnica predviđena su Odlukom o budžetu Grada Zrenjanina za 2024. godinu u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

Konkurs blanko

Ova sredstva namenjena su subvencionisanju troškova za ulaganje u nabavku mašina, opreme, specijalizovanog alata, kao i za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.

Finansije konkursa

Za nabavku mašina, opreme ili specijalizovanog alata, subvencije će biti od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75% od kupovne vrednosti sa PDV-om, bez zavisnih troškova kao što su instalacija, obuka za korišćenje i slično.

Za nabavku repromaterijala, subvencije će iznositi od najmanje 30.000 dinara do najviše 150.000 dinara, odnosno do 75% od kupovne vrednosti sa PDV-om, bez zavisnih troškova prevoza i slično.

Tekst konkursa možete pronaći na OVOM LINKU.