20.7 C
Zrenjanin
7.07.2022.
NaslovnaInfoVestiNove mere Kriznog štaba

Nove mere Kriznog štaba

Kod funkcionisanja ugostiteljskih objekata izvan tržnih centara izmene nema, školarci se vraćaju u klupe za nedelju dana.

Završena je danas održana sednica Kriznog štaba na kojoj je doneta odluka da tržni centri ostanu zatvoreni do ponedeljka. Takođe, kada su u pitanju škole – planirano je da se deca u učionice vrate od 19. aprila, odnosno od narednog ponedeljka, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Ugostiteljski objekti unutar tržnih centara još uvek neće moći da rade, dok, kada su u pitanju ostali restorani, kafići, za sada nema popuštanja trenutnih mera kada je u pitanju ova delatnost, a koje podrazumevaju popunjenost bašte do 50 odsto kapaciteta uz razmak među stolovima od najmanje dva metra. Radno vreme je ograničeno do 22h, dok šalterska prodaja i dostava mogu da se obavljaju 24 sata.

Ukoliko se nastavi trenutna epidemiološka situacija koju karakteriše pad novoobolelih, na nekoj od narednih sednica će biti reči i o vraćanju ugostiteljskih objekata na normalan režim rada, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...