Naslovna stranicaVestiVestiPokrenut novi konkurs za unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse

Pokrenut novi konkurs za unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse

Predviđen je za nezaposlene osobe do 30 godina starosti.

European Top 44 Airplay chart

UNICEF u Srbiji, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i partnerima pokrenulo je novi program „Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse“.

Cilj programa je da obezbedi mladima više prilika za razvijanje veština i na taj način poveća njihove mogućnosti da pronađu odgovarajuće zaposlenje.

Kroz namenski razvijenu onlajn platformu mladi će prvo proći kroz obuke i pripremu za praksu u radnom okruženju. Nakon toga će imati plaćenu radnu praksu kod poslodavaca iz privatnog, javnog ili civilnog sektora. Ova praksa će omogućiti mladima da steknu veštine i znanja koja su im neophodna za prilagođavanje potrebama za tržište rada.

Program je namenjen mladima do 30 godina, koji se ne školuju, ne obučavaju, niti su zaposleni, a stekli su osnovno, srednje ili visoko obrazovanje. Ovaj program je započet 1. novembra, a trajaće do kraja 2022. godine.

Zainteresovani mladi i poslodavci mogu da se prijave i učestvuju u programu putem platforme za prijavu Biram uspeh – program unapređenja zapošljivosti mladih, odnosno na ovom linku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.8 °
49 %
5.8kmh
93 %
Thu
17 °
Fri
16 °
Sat
13 °
Sun
18 °
Mon
14 °