Prvi vašar u Žitištu!

Prvi vašar će se održati u nedelju 30. aprila, a za učesnike je obezbeđeno preko 250 besplatnih izlagačkih mesta kao i 20 montažnih tezgi, toaleta, kontejnera.

Image by Pexels from Pixabay

U toku prošlih meseci ispunjene su sve administrativne obaveze, a proteklih sedmica sve ostale pripreme za prvi vašar u Žitištu. Teren je spreman, trava pokošena, mesta označena i numerisana.

Ovaj vašarski deo mesta, koji izgledom zbog drvoreda podseća na vašarište u Debeljači, rasprostire se na oko 15 hektara zemljišta. Prvi vašar će se održati u nedelju 30. aprila, a za učesnike je obezbeđeno preko oko 300 besplatnih izlagačkih mesta.

Žitištanski vašar će se održavati svake poslednje nedelje u mesecu od aprila do oktobra. Deo sredstava od vašara će biti usmeren u pošumljavanje i uređenje lokacije gde se održava vašar kao i u donacije vrtićima opštine Žitište.

Svoj dolazak najavilo je preko 120 izlagača, ali zbog pravilne organizacije, sva mesta su morala biti unapred rezervisana do srede 26. aprila, tako da naknadne prijave na dan vašara neće biti moguće.

Prodavci u prostor vašarišta mogu ući najranije u subotu 29. aprila od 07:00, a prostor vašarišta moraju napustiti najkasnije u ponedeljak 1. maja.

Prostor na kom su prodavali robu prodavci moraju ostaviti bez smeća. Na više mesta će biti postavljene kante i kontejneri za odlaganje otpada. Najstrožije je zabranjeno lomljenje i sečenje stabala, mladica, grana kao i paljenje vatre na prodajnim mestima sem na mestima za prodaju i pripremanje hrane – poručili su organizatori.

Sve objave oko vašara u Žitištu možete pratiti na zvaničnoj FB stranici.