20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninRadovi u stanu i kućni red - Kakva su pravila u Zrenjaninu?

Radovi u stanu i kućni red – Kakva su pravila u Zrenjaninu?

European Top 44 Airplay chart

Radovi u stanu su neophodni s vremena na vreme, iako im se stanari uglavnom ne raduju. Ipak radovi u stanu i kućni red se moraju uskladiti kako bi se ispoštovala pravila i održali dobri komšijski odnosi.

Odgovore na neka pitanja o kućnom redu zatražili smo od zrenjaninske Komunlane milicije.

Radovi u stanu i kućni red u Zrenjaninu

Po gradskoj odluci o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Zrenjanina, vreme odmora je radnim danima od 16 do 18 časova i od 22 do 7 časova.

U tom periodu nije dozvoljeno izvoditi radove.

U danima vikenda (subotom i nedeljom) kao i danima koji ulaze u neradne dane, vreme predviđeno za odmor je od 14 do 17 časova i od 22 do 8 časova.

radovi u stanu i kućni red

Ovo pravilo se odnosi na sve stambene zajednice na teritoriji grada Zrenjanina i ne može se razlikovati od zgrade do zgrade.

Da bi radovi u stanu i kućni red bili usaglašeni, potrebno je da stanari koji izvode građevinske radove, prethodno o tome obaveste organ upravljanja zgradom i da postave obaveštenje na vidnom mestu u zgradi o početku izvođenja radova, vrsti radova i trajanju.

Koje su to situacije kada se stanari ipak mogu požaliti Komunalnoj miliciji?

Zabranjeno je vikom, trčanjem, skakanjem i sličnim postupcima praviti buku i narušavati mir u zgradi. U slučaju nepoštovanja ovih pravila, stanari se mogu obratiti Komunalnoj miliciji.

Takođe, porodična slavlja u vreme odmora se mogu održavati uz prethodnu saglasnost većine članova skupštine stambene zajednice i uz postavljanje obaveštenja na vidnom mestu, s tim da slavlje ne može da traje duže od 01 čas posle ponoći.

Građani imaju prava da se žale na pravljenje bilo kakve buke u stanu, nesavesno korišćenje zajedničkih prostorija, na nepropisno izvođenje građevinskih radova, zauzeće zajedničkih prostorija, kao i na nesavesni rad samog upravnika zgrade.

radovi u stanu i kućni red
foto: Komunalna milicija Zrenjanin

O nadležnostima i situacijama u kojima je potrebno obratiti se Komunalnoj miliciji u Zrenjaninu, portal 105.rs već je pisao.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °