20.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaRepertoar Narodnog pozorišta za ovaj vikend

Repertoar Narodnog pozorišta za ovaj vikend

European Top 44 Airplay chart

Ako razmišljate o tome kako ćete provesti vikend, treba vam samo repertoar Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“. Prva predstava će se odigrati već danas, zato obratite pažnju na ovaj program jer sigurno će vam se nešto dopasti.

Danas, u četvrtak, 4. aprila odigraće se predstava „Večera budala“u kojoj se prikazuje društvo koje naglašava materijalizam, prezirom gleda na različitosti i vrednuje bahatost i okrutnost. Da li će prevladati pravednost i moral saznajte u 20h.

U petak, 5. aprila možete gledati predstavu „Zlostavljanje“. Početak je u 20h. Predstava govori o aktuelnosti problema zlostavljanja žena, naglašavajući da se ova tema i dalje suočava s izazovima i nedostatkom napretka u rešavanju. Kroz interpretaciju Andrićeve priče „Zlostavljanje“, predstava istražuje dublje slojeve društvenih i moralnih pitanja, podstičući publiku na razmišljanje o svojim stavovima i reakcijama na nasilje u svojoj okolini.

“Pradevojčica” će se naći na lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta u subotu, 6. aprila u 11h. Predstava oživljava vreme suživota s prirodom, podsećajući nas koliko smo se udaljili od njenih elemenata. U ovoj zajednici, priroda postaje događaj, lik, lepota, ali i izvor užasa. Kroz priču o devojčici Gavi i dečaku Buku, predstava istražuje borbu za prihvatanje prave prirode žene u društvu s njegovim pravilima, ukazujući na važnost povezanosti s prirodom u modernom svetu.

“Telefon mrtvog čoveka” možete gledati u subotu u 20h. Predstava istražuje dublje teme ljudskih odnosa. Smrt je kraj fizičke veze, ali veze s ljudima ostaju kroz emotivnu i duhovnu povezanost. Tehnologija olakšava komunikaciju, ali često se osećamo usamljeno jer nam nedostaju ljudski odnosi. Digitalne interakcije mogu biti površne, ne nudeći istinsku vezu. Potrebno je naći balans između tehnologije i stvarnih ljudskih odnosa. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
20.6 ° C
21.7 °
20.6 °
62 %
1.3kmh
56 %
Uto
19 °
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
22 °
Sub
27 °