0.4 C
Zrenjanin
30.11.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiTribina u Crvenom krstu - Usluge socijalne zaštite za osobe sa...

Tribina u Crvenom krstu – Usluge socijalne zaštite za osobe sa autizmom

Odgovore na neka važna pitanja možete dobiti u četvrtak, 26. oktobra.

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Tribina na temu usluge socijalne zaštite za osobe sa autizmom biće održana u četvrtak, 26. oktobra. Tribina će se održati u velikoj sali Crvenog krsta sa početkom u 18 časova. “Plavi krug” je udruzenje za pomoć osobama sa autizmom, ono organizuje ovaj događaj i poziva sve zainteresovane da se pridruže tribini. U četvrtak uveče svi koji imaju nedoumice u vezi sa uslugama socijalne zaštite za osobe sa autizmom imaće priliku da postave pitanja i dobiju odgovore. Tribina će trajati dva sata.

Na tribini će učestvovati advokat Jovan Stankov, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Jelena Dragić, predstavnice Centra “Most” Nevena Montresor i Frosina Pantoš. Takođe će govoriti i predstavnica Centra za socijalni rad Olivera Lisica.

Šta je autizam?

Autizam je kompleksni neurobiološki poremećaj koji se obično manifestuje u ranom detinjstvu. Ovaj poremećaj karakteriše poteškoće u komunikaciji, socijalnoj interakciji i ograničenim, ponavljajućim obrascima ponašanja. Svaka osoba s autizmom je jedinstvena, i spektar autizma obuhvata širok raspon simptoma i sposobnosti.

Autizam nije retka pojava. Ispoljava se na 6 od 1000 osoba. Četiri puta je češči kod dečaka nego kod devojčica. Ukoliko se dijagnostikuje na vreme, deci se može pomoći tretmanom i uključivanjem u obrazovni proces. Na taj način razvijaju svoje socijalne veštine, poboljšavaju komunikaciju, postaju samostalniji i ispunjeniji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
0.4 ° C
0.4 °
0.4 °
66 %
1.8kmh
0 %
Wed
0 °
Thu
11 °
Fri
21 °
Sat
18 °
Sun
4 °