20.7 C
Zrenjanin
7.07.2022.
NaslovnaZrenjaninZR VestiVanredna situacija na teritoriji Zrenjanina je ukinuta!

Vanredna situacija na teritoriji Zrenjanina je ukinuta!

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije danas je doneta odluka o ukidanju vanredne situacije.

Kako stoji u obrazloženju odluke, vanredna situacija se ukida jer “je stanje na teriotoriji grada ocenjeno kao stabilno i pod kontrolom u svim segmentima i da je širenje zaraze koronavirusom zaustavljen, a broj novozaraženih u velikom opadanju”. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izjavio je da je epidemiološka situacija u prethodnom periodu veoma povoljna i da je pad broja novoobolelih konstantan. 

– Sada imamo manje od trideset aktivnih slučajeva obolelih, a u poslednjih nekoliko dana imamo jedan, ili nijedan slučaj novoobolelih od koronavirusa i sve su to preduslovi da Štab donese ovakvu odluku. Iza nas je težak period od šest meseci u vanrednoj situaciji, ali i gotovo godinu i po dana perioda u situaciju gde smo imali mogućnost da se vakcinišemo i borimo protiv koronavirusa i kada smo morali da budemo solidarni i odgovorni prema sebi i zdravlju drugih, posebno onih najstarijih. Sam proces vakcinacije stanovništva na teritoriji našeg grada bio je veoma kompleksan i zahtevao je ozbiljan rad i koordinaciju više službi i zato želim da se zahvalim svima koji su učestvovali, počev od volontera Crvenog krsta i Medicinske škole, Kancelarije za mlade, Doma zdravlja, naše bolnice, zaposlnih u jqavnim ustanovama i Sportskih objekata i svih volontera koji su radili u Kol centru i pozivali ljude na vakcinaciju –  rekao je Salapura. 

Ipak, navodi da je do ukidanja vanredne situacije došlo zbog imunizacije, što je jedini način da se zaštitimo od koronavirusa. 
– Zato apelujem na sve one koji se još nisu vakcinisali, posebno na mlade, da to učine, jer tako ćemo zaštiti svoje zdravlje i zdravlje naših najmilijih – naveo je on i dodao da je sada moguće i zatvoriti punkt za vakcinaciju u hali Medison: “Punkt za nezakazane zainteresovane biće premeštan po posebnim punktovima na različitim lokacijama u gradu, a odstaje i da se organizuje treći krug obilaska i vakcinacije za zainteresovane u naseljenim mestima i kako animirati mlade da se vakcinišu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...