Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiVanredna situacija na teritoriji Zrenjanina je ukinuta!

Vanredna situacija na teritoriji Zrenjanina je ukinuta!

European Top 44 Airplay chart

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije danas je doneta odluka o ukidanju vanredne situacije.

Kako stoji u obrazloženju odluke, vanredna situacija se ukida jer “je stanje na teriotoriji grada ocenjeno kao stabilno i pod kontrolom u svim segmentima i da je širenje zaraze koronavirusom zaustavljen, a broj novozaraženih u velikom opadanju”. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izjavio je da je epidemiološka situacija u prethodnom periodu veoma povoljna i da je pad broja novoobolelih konstantan. 

– Sada imamo manje od trideset aktivnih slučajeva obolelih, a u poslednjih nekoliko dana imamo jedan, ili nijedan slučaj novoobolelih od koronavirusa i sve su to preduslovi da Štab donese ovakvu odluku. Iza nas je težak period od šest meseci u vanrednoj situaciji, ali i gotovo godinu i po dana perioda u situaciju gde smo imali mogućnost da se vakcinišemo i borimo protiv koronavirusa i kada smo morali da budemo solidarni i odgovorni prema sebi i zdravlju drugih, posebno onih najstarijih. Sam proces vakcinacije stanovništva na teritoriji našeg grada bio je veoma kompleksan i zahtevao je ozbiljan rad i koordinaciju više službi i zato želim da se zahvalim svima koji su učestvovali, počev od volontera Crvenog krsta i Medicinske škole, Kancelarije za mlade, Doma zdravlja, naše bolnice, zaposlnih u jqavnim ustanovama i Sportskih objekata i svih volontera koji su radili u Kol centru i pozivali ljude na vakcinaciju –  rekao je Salapura. 

Ipak, navodi da je do ukidanja vanredne situacije došlo zbog imunizacije, što je jedini način da se zaštitimo od koronavirusa. 
– Zato apelujem na sve one koji se još nisu vakcinisali, posebno na mlade, da to učine, jer tako ćemo zaštiti svoje zdravlje i zdravlje naših najmilijih – naveo je on i dodao da je sada moguće i zatvoriti punkt za vakcinaciju u hali Medison: “Punkt za nezakazane zainteresovane biće premeštan po posebnim punktovima na različitim lokacijama u gradu, a odstaje i da se organizuje treći krug obilaska i vakcinacije za zainteresovane u naseljenim mestima i kako animirati mlade da se vakcinišu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
10 ° C
10.1 °
10 °
52 %
5.9kmh
100 %
Wed
17 °
Thu
17 °
Fri
14 °
Sat
14 °
Sun
16 °