Prve reakcije publike na “Venom: Let there be Carnage”

Dva najnasilnija i najbrutalnija negativca Spajdermen univerzuma, Otrov i Pokolj konačno će se naći na filmskom platnu!

Prve reakcije publike na “Venom: Let There Be Carnage” su stigle. Kompanija Soni je započela svoj Sony Cinematic Universe 2018. sa prvim Venomom, koji je bio veliki finansijski hit. Uspeh je Soniju dao samopouzdanje da snimi još filmova u kojima su glavni likovi Spajdermenovi negativci, uključujući nastavak Venoma koji vraća Toma Hardija u ulogu Edija Broka.

Glavna tema filma “Venom: Let There Be Carnage” je borba crnog amorfnog vanzemaljskog simbiota “Venoma” koji je “prikačen” za Edija Broka, koji jedva kontroliše nasilne porive amorfnog bića, protiv Carnage-a tj “Pokolja” (prim.prev), koji je, barem u originalnoj priči o poreklu ovog negativca – produkt reprodukcije Venoma, koji će se se zatim prikačiti za serijskog ubicu i sadistu Klitusa Kesidija kojeg tumači Vudi Harelson.

Carnage odnosno Pokolj (prim.prev.) prvi put se pojavio u Spajdermen stripu u aprilu 1994.

“Venom: Let There Be Carnage” takođe vraća Mišel Vilijams kao En Vejing (odnosno She-Venom), a Naomi Heris tumačiće ulogu Shriek, ljubavnicu Carnage-a i neprijatelja Spajdermena. Bilo je i glasina o tome kako se ovaj film povezuje sa drugim Spajdermen projektima, uključujući i Spajdija Toma Holanda i Marvelov filmski univerzum, što je samo povećalo interesovanje za nastavkom.

Nakon nekih posebnih projekcija koje su izazvale pozitivne reakcije probne publike, Soni je sada počeo sa prikazivanjem “Venom: Let There Be Carnage” za kritičare. Kompletne kritike su i dalje pod embargom do bližeg datuma izlaska filma – ovog petka, 1. oktobra – ali reakcije na društvenim mrežama su dozvoljene, što znači da su mreže sada preplavljene reakcijama na “Venom: Let There Be Carnage”, a evo i nekoliko odgovora koji ne predstavljaju spojlere:

Izgleda da su prve reakcije najpozitivnije oko glume Toma Hardija. Njegova posvećenost čudnim odnosom Edija i Venoma bila je jedan od vrhunaca prvog filma, a po komentarima zvuči kao da je Hardi uspeo da nadmaši sebe još jednim nezaboravnim nastupom. Reakcije o ​​tumačenju Carnage-a od strane Vudija Harelsona su takođe pozitivne. Pošto je ona užasna (doduše stripski korektna) perika odbačena u završnoj produkciji, i sa dovoljno vremena provedenim na ekranu, njegova verzija Carnage-a će biti jedna od onih koje bi ljubitelji lika iz stripa mogli da cene. Neke reakcije takođe insinuiraju da, po običaju, nakon odjavne špice imamo i kratku scenu od koje ćemo poludeti.

“Venom: Let There Be Carnage” je režirao Endi Serkis, a film je prvobitno trebalo da bude objavljen 2020. godine, međutim odlagan je više puta zbog pandemije COVID-19.

Summa summarum – mnogo zabave sa Tomom i Venomom, po koja jeziva scena sa Vudijem i Pokoljom, ali ako neko očekuje monumentalno ostvarenje moderne kinematografije, sa mnogo krvi i bilo čime što prelazi preko PG-13 dozvole, smanjite očekivanja i uživajte u sat ipo+ vremena i još jednoj Marvelovoj super-(anti)herojštini.

Film se prikazuje od sutra u Cinestar bisokopima širom Srbije.

Pročitajte još i šta Endru Garfild misli o Tomu Holandu kao Spajdermenu!