22.2 C
Zrenjanin
26.05.2024.
Naslovna stranicaZaštitite vodomere i instalacije tokom zime

Zaštitite vodomere i instalacije tokom zime

Evo šta savetuju iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

European Top 44 Airplay chart

U zimskom periodu potrebno je zaštiti vodomere i unutrašnje instalacije kako bi se izbegle havarije, neplanirani troškovi i prekid vodosnabdevanja.
Prema Odluci koju je donela Skupština grada Zrenjanina, obaveza korisnika je da se staraju o unutrašnjim vodovodnim instalacijama kao i da spreče svako oštećenje vodomera.
Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ savetuju da se preko vodomera postavi neki termoizolacioni materijal kao što su stiropor, daske, staklena vuna ili slama.


Preporučuju korisnicima da provere da li su poklopci na vodovodnim šahtovima dobro zatvoreni i da ih ne otvaraju na niskim temperaturama kako ne bi došlo do smrzavanja vodomera i vode u cevima.Poželjno je i preventivno izvršiti toplotnu izolaciju cevi u prostorijama koje se slabije ili uopšte ne greju.


Posebnu pažnju treba obratiti na objekte u kojima se periodično boravi (vikendice, prazne kuće..) i u kojima u zimskom periodu nema potrošnje vode. Preporučljivo je zatvoriti vodu, prekontrolisati instalacije i vodomere i ispustiti vodu iz instalacija kako ne bi došlo do smrzavanja i pucanja vodomera i cevi.
Dvorišne česme  u zimskom periodu nemojte koristiti, a dvorišne vodovodne instalacije koje vode do česama garaža i pomoćnih prostorija koje se ne greju trebalo bi isprazniti ili zaštititi.


Ukoliko dođe do pucanja vodomera korisnici treba da se obrate Službi naplate (kancelarija 1) JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Petefijevoj 3, gde će im prema važećem cenovniku biti izdat predračun za baždarenje smrznutog vodomera, a nakon uplate tog iznosa biće izvršena i zamena vodomera.


Sve dodatne informacije korisnici mogu dobiti putem telefona Službe naplate 593-014 ili 593-015 radnim danima od 7:30 do 13:30 časova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
22.2 °
19 °
51 %
7.1kmh
79 %
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
24 °
Sre
24 °
Čet
25 °