Uradi sam - katalog
27.8 C
Zrenjanin
16.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninZrenjanin vesti | 11. jun

Zrenjanin vesti | 11. jun

European Top 44 Airplay chart

Zrenjanin je i danas centar važnih događaja. Pročitajte šta se dešava u gradu.

Šeširijada danas u centru grada

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ vas poziva da učestvujete na tradicionalnoj manifestaciji „Šeširijada u centru grada“, koja će se održati danas, u utorak, 11. juna, sa početkom u 15h. Defile šešira će započeti na Trgu slobode i proći kroz glavnu gradsku ulicu. Program učesnika će se odvijati u Kulturnom centru Zrenjanina, sa početkom u 15:30h.

Ovaj događaj organizuje OŠ „Žarko Zrenjanin“ u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

Retrospektiva: Slikarski svet Braca Azarića

Izložba slika Braca Azarića pod nazivom „Retrospktiva“ biće predstavljena zrenjaninskoj publici u Malom salonu Kulturnog centra od 13. do 25. juna. Na izložbi će biti prikazano 20 slika koje su nastale u poslednjih 20 godina. Azarić se bavi različitim motivima, ali je pre svega slikar pejzaža, likova i ruralnih motiva.

Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 13. juna u 17:30h.

Kratak biografski zapis o Braci Azariću navodi da je rođen 1951. godine u Novim Kozarcima. Slikarstvom se bavi više od 40 godina, aktivno učestvujući i organizujući brojne samostalne i kolektivne izložbe i kolonije, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Takođe, Azarić je upravnik galerije „Zdravko Mandić“ u Novim Kozarcima, član je SULUV-a, imao je preko 50 samostalnih i preko 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, učestvovao je u mnogim humanitarnim kolonijama, selektor je mnogih kolonija i član žirija na brojnim konkursima.

Učenica iz Zrenjanina osvojila treće mesto na republičkom takmičenju iz saobraćaja

Učenica Hana Vijatov iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu osvojila je treće mesto na 55. Republičkom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“ u kategoriji učenika starosne grupe od 10-12 godina. Ovim uspehom stekla je pravo da učestvuje na evropskom takmičenju koje će se održati u septembru u Parizu, u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA). Takmičenje je deo projekta „Šta znaš o saobraćaju“ koji omogućava učenicima osnovnoškolskog uzrasta sticanje neophodnih znanja i veština za bezbedno učestvovanje u saobraćaju kroz takmičenje u teorijskom, poligonu spretnosti i poligonu praktičnog ponašanja u saobraćaju.

Kakva je bila situacija u saobraćaju za vikend?

Tokom proteklog vikenda, na području Policijske uprave u Zrenjaninu, zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba pretrpela lakšu telesnu povredu. Saobraćajna policija je u istom periodu otkrila i sankcionisala ukupno 168 prekršaja.

Među sankcionisanim prekršajima, ističe se isključenje 14 vozača automobila koji su vozili pod uticajem alkohola, od kojih je dvoje zadržano. Za ove vozače će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu zaustavili su dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca koji je upravljao motociklom bez važeće vozačke dozvole i to u vreme kada su vozači bili isključeni iz saobraćaja. Kao odgovor na ovaj prekršaj, privremeno mu je oduzet motocikl u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Ova mera omogućava privremeno oduzimanje vozila od učinioca koji je u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Pročitajte i Priprema prvaka – slova i brojevi ili ipak nešto drugo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
27.8 ° C
28.4 °
27.8 °
49 %
3.2kmh
55 %
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
30 °