Zrenjanin Vesti | 3. maj 2024.

Najnovije vesti iz Zrenjanina - obnova železničkih stanica, povratak funkcionalnih semafora i treće oduzeto vozilo istoj osobi od kako se ova mera sprovodi.

foto: 105.rs

Odabrana firma za održavanje semafora

U gradu je primećen duži period u kojem semafori na nekim od najprometnijih raskrsnica nisu bili u funkciji. Razlog za to nije bio kvar, niti testiranja, već je firmi koja je obavljala posao održavanja semafora u gradu istekao ugovor. Početkom aprila, otvoren je tender za ponuđača i jedina firma koja se prijavila, i potpisala ugovor u iznosu od 12,5 miliona dinara, je beogradska firma „Elcom Bgd“

Obnova železničkih stanica

Rekonstrukcijom 14 od ukupno 16 vojvođanskih železničkih stanica u Srbiji, s planiranim ulaganjem od 202 miliona dinara, obuhvatiće se i revitalizacija dve železničke stanice u Zrenjaninu, Zrenjanin Fabrika i Putnička, kao i stanica u Melencima. Radovi su započeti na železničkoj stanici Zrenjanin Fabrika zamenom krovne konstrukcije.

Navedeni objekti su u prilično lošem stanju i nakon dugog perioda će biti obnovljeni po prvi put. Ove stanice nisu bile prioritet u najvažnijim infrastrukturnim projektima ili u izgradnji brze pruge. Osim zamene krovne konstrukcije, radovi će uključivati i sanaciju fasada, stolarije i bravarije, te renoviranje vodovodnih i kanalizacionih instalacija.

Zrenjanin Vesti iz saobraćaja: Tri puta oduzeto vozilo, zbog težih saobraćajnih prekršaja

Saobraćajna policija je zaključila da je sudija Prekršajnog suda već dvaput u poslednje dve godine pravosnažno osudio ovog vozača zbog ozbiljnih saobraćajnih prekršaja. U skladu s novom merom prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, policija mu je oduzela automobil. Ova mera omogućava privremeno oduzimanje vozila od vozača koji su u prethodne dve godine pravosnažno osuđeni za ozbiljne prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Slučaj je zanimljiviji utoliko više, jer je istoj osobi, već dva puta oduzimano vozilo od kada se ta mera sprovodi – prvi put krajem marta vozilo marke „Opel“, a početkom aprila vozilo marke „Mercedes“.

Pročitajte još i bliži se 5. banatski festival vina!