17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninZrenjanin vesti | 8. maj

Zrenjanin vesti | 8. maj

European Top 44 Airplay chart

Pročitajte novosti iz rubrike: Zrenjanin vesti.

Najavljen je prekid vodosnabdevanja za tri naseljena mesta

Za danas su planirani radovi na elektro-mreži u Perlezu, Knićaninu i Farkaždinu što će rezultirati prekidom električne energije do 13h. Međutim, ovaj prekid električne energijeu će dovesti i do obustave rada bunarskih pumpi, što će uzrokovati prestanak vodosnabdevanja. Prekid vodosnabdevanja trajaće isto koliko i nestanak električne energije.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina kaže da će se završetkom radova Elektrodistribucije i ponovnim uspostavljanjem električne energije omogućiti ponovno pokretanje bunarskih pumpi. Nakon toga, očekuje se brza normalizacija vodosnabdevanja u pogođenim selima.

Napomena: U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, planirani radovi će biti odloženi. Takođe, u slučaju završetka radova pre predviđenog vremena, Elektrodistribucija Zrenjanin zadržava pravo da ponovo uključi napajanje električnom energijom pre planiranog vremena.

Tokom praznika saobraćajci su sankcionisali sledeće prekršaje

Tokom praznika, u Policijskoj upravi u Zrenjaninu, beležimo 10 saobraćajnih nesreća. U ovim incidentima, dve osobe su teško povređene, dok je 10 lakše povređeno. Saobraćajni policajci su tokom ovog perioda otkrili i kažnjavali čak 765 prekršaja.

Ukupno 44 vozača automobila su isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok su četiri bila pod uticajem psihoaktivnih supstanci.

Na jednoj od kontrola u Zrenjaninu, saobraćajna patrola je zaustavila vozača „renoa“ koji je imao neverovatnih 4,29 promila alkohola u organizmu. Vozaču je odmah oduzet automobil, a protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

Modna revija u Kulturnom centru

U petak, 10. maja u Kulturnom centru Zrenjanina očekuje nas nešto posebno – modna revija studenata Odevnog inženjerstva sa Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”. Ove godine fakultet obeležava jubilarni 50. rođendan.

Više od 50 modela će biti prikazano, a svaki od njih nosi pečat kreativnosti i posvećenosti. Nastavnici su bili zaslužni za vođenje studenata kroz proces stvaranja, posebno doc. dr Marija Pešić, doc. dr Ineta Nemeš i doc. dr Nadija Bukhonka, dok je Valentina Bozoki pružila neizmernu podršku i angažovanje.

Revija je podeljena u tri dela, svaki sa svojom pričom. Prvi deo naglašava važnost recikliranja i kreativnog pristupa modi, dok drugi deo ističe modularnost odeće kao način smanjenja otpada. Treći deo će nas oduševiti unikatnim modelima inspirisanim geometrijom, kreiranim sa ljubavlju i strašću prema modi i odevnim tehnologijama.

zrenjanin vesti

„Kreativna vizija budućnosti Zrenjanina na Pupinovom nasleđu“

Večeras se u Kulturnom centru Zrenjanina održava tribina pod nazivom „Kreativna vizija budućnosti Zrenjanina na Pupinovom nasleđu“. Tribina je posvećena diskusiji o nasleđu velikog naučnika Mihajla Pupina i načinima kako to nasleđe može biti iskorišćeno za razvoj grada Zrenjanina u budućnosti.

Na tribini će učestvovati predstavnici Grada Zrenjanina, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, kao i lokalnih organizacija i institucija. Među učesnicima su doc. dr. Mila Kavalić i doc. dr. Darko Radovančević sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, Goran Marinković, predsednik Društva inžinjera i tehničara Zrenjanina, Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije, i Edi Daruši, profesor takođe iz Zrenjaninske gimnazije.

Moderator tribine će biti Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina. Očekuje se diskusija o budućnosti grada Zrenjanina, u kojoj će učesnici podeliti svoje ideje i predloge kako bi se Pupinovo nasleđe moglo iskoristiti na najbolji način za prosperitet zajednice. Tribina počinje u 19h i otvorena je za javnost, tako da su svi zainteresovani pozvani da prisustvuju.

pupin
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °