Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiCrveni krst Zrenjanina planira čak 9 akcija davanja krvi u decembru

Crveni krst Zrenjanina planira čak 9 akcija davanja krvi u decembru

European Top 44 Airplay chart

Crveni krst Zrenjanina i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, u decembru planiraju čak devet akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Vreme praznika je uvek pravo vreme da se pokaže solidarnost, a ovoga puta solidarnost je potrebno iskazati više nego ikad. Rezerve krvi su na vrlo niskom nivou, posebno rezerve A i O krvnih grupa.

Već prvog dana decembra, priliku da damo krv imaćemo u Mesnoj zajednici na Bagljašu od 8 do 12 časova. Ako u petak ne stižete, 7. decembar je sledeća prilika, a tog dana ćete moći da birate termin koji više odgovara. Najpre će, krv dati, biti moguće od 8 do 11 časova u prostorijama Crvenog krsta, a zatim u sali Zrenjaninske gimnazije od 12 do 16 časova.

Akcija koja se ne nalazi u priloženom rasporedu, a nakandno je uvedena zbog niskih rezervi krvi, biće organizovana 8. decembra u prostorijama JKP “Čistoća i Zelenilo od 9 do 12 časova.

Mesna zajednica na Bagljašu, Medicinska škola i Stajićevo, biće lokacije akcija planiranih za 13., 14. i 15. decembar.

Prostorije bagljaške mesne zajednice još jednom će biti iskorišćene u ovu svrhu 20. decembra, a poslednja akcija u godini planirana je 28. decembar. Tog dana, od 8 do 12 časova, dobrovoljni davaoci okupiće se u prostorijama Crvenog krsta u Zmaj Jovinoj.

Dobrovoljni davaoci krvi mogu biti sve punoletne osobe, starosti do 65 godina. Potrebno je da su teže od 50 kilograma i da su dobrog opšteg zdravlja.

Daj krv, spasi život!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
13.3 ° C
13.3 °
11.2 °
61 %
6.5kmh
80 %
Sun
13 °
Mon
18 °
Tue
16 °
Wed
17 °
Thu
16 °