Sport

EURO: Srbija ispala nakon remija sa Danskom

Srbija je još jednom podbacila na velikom takmičenju, jer je ispala sa Evropskog prvenstva nakon remija sa Danskom rezultatom 0:0.

Bila je to poprilično debriljirajuća igra Orlova, koji su u utakmicu ušli kao da su oni ti koji treba da čuvaju rezultat, a ne da ga jure. Danci, sa druge strane, nisu imali potrebu za pobedom, te su i oni igrali sigurnu i pasivnu igru.

Prvo poluvreme je predstavilo izuzetno nezanimljivu igru obe ekipe, bez većih pretnji po mreže golova. Interesantan momenat bio je u početku drugog poluvremena, kada je danski štoper Joakim Andersen dao autogol, ali gol nije bio priznat jer se Luka Jović pre toga našao u ofsajd poziciji.

U nastavku nije bilo većih prilika za Srbiju, osim onog u kojem je Sergej Milinković-Savić nakon lepo nameštene lopte šutnuo direktno u Kaspera Šmajhela, golmana Danske.

Ovim remijem, Srbija je završila na poslednjem mestu u tabeli sa 2 boda, i nije uspela da izbori treće mesto i potencijalni prolaz dalje jer reprezentacija Engleske nije uspela da savlada Sloveniju. Pored toga, Orlovi nisu uspeli da prekinu dug niz nepobeđenih utakmica, koji traje još od 2018. godine, kada je naša reprezentacija savladala Kostariku na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Povezani članci

Back to top button