26.7 C
Zrenjanin
25.05.2024.
Naslovna stranicaZabavaFilmFilm "Society of the Snow" prati istinitu priču i nije ga lako...

Film „Society of the Snow“ prati istinitu priču i nije ga lako gledati

"Society of the Snow" je španski film koji se temelji na istinitom događaju, a režirao ga je J.A. Bayona, uz produkciju Netflixa. Ovaj triler o dramatičnoj borbi za preživljavanje predstavlja adaptaciju istoimene knjige Pabla Viercija, koja opisuje jednu od najpotresnijih priča o preživljavanju u istoriji.

European Top 44 Airplay chart

Film „Society of the Snow“ na Netflixu je inspirisan stvarnim događajima Urugvajskog vazduhoplovnog leta 571. Radi se o avionu koji se srušio u Andima dok je putovao iz Montevidea do Santjaga 1972. godine.

Samo 32 preživela putnika – uglavnom članovi amaterskog ragbi tima Old Christians i njihove porodice i prijatelji morali su da preduzmu ekstremne mere kako bi preživeli. Nakon 72 dana zatočeništva, konačno su spašeni, ali samo 16 osoba je preživelo opasne uslove, uključujući temperature ispod nule, lavine i glad.

Preživeli su bili uključeni u snimanje filma

Preživeli i njihove porodice igrali su značajnu ulogu u kreiranju filma „Society of the Snow“, čak su neki od njih dobili i svojih pet minuta u filmu. Na primer, Fernando „Nando“ Parrado, koji je pešačio oko 60 km do dolina u Čileu nakon avionske nesreće, može se videti kako otvara vrata za glumca koji ga tumači u sceni na aerodromu Carrasco u Montevideu. Takođe, preživeli Roberto Canessa igrao je manju ulogu u bolnici, dok je Carlos Páez Rodríguez, najmlađi putnik u avionskoj nesreći, tumačio svog oca i čitao imena preživelih preko radija.

Bayona je otkrio da je proveo više od 100 sati razgovarajući sa preživelima kako bi napravio film. „Imali smo intervjue sa svim preživelima. Svi glumci su bili u kontaktu sa preživelima i porodicama preminulih“, objasnio je, dodajući da su preživeli nakon što su pogledali film, zaista cenili koliko je on bio verni prikaz stvarnosti priče.

„Oni su imali osećaj da su ponovo tamo u planinama, jer su prepoznali pejzaž“, zaključio je Bayona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
26.7 ° C
26.7 °
26.2 °
45 %
5.5kmh
82 %
Sub
24 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sre
25 °