Uradi sam - katalog
25 C
Zrenjanin
21.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaProjektiInovativne vizije 02

Inovativne vizije 02

U okviru projekta Inovativne vizije i (radio e)misije, pripremamo dvočasovne emisije „Inovativne vizije“ sa ciljem da sa potencijalnim inovatorima podelimo korisne informacije kao i da predstavimo dobre primere inovatora koji su svoj proizvod ili uslugu uspeli da iznesu na tržište.

Prvi sat emisije posvećen je aktivnostima državnih institucija, privatnih i državnih fondova, organizacija i kompanija u privatnom vlasništvu, čije bi aktivnosti mogle da zanimaju potencijalne inovatore i da im koriste. Tako smo, u prvom satu druge emisije, slušaoce informisali o aktivnostima Fonda za inovacionu delatnost, a detaljno se posvetili njihovom aktuelnom Programu sufinansiranja inovacija.

Drugi sat emisije posvećen je razgovoru sa inovatorima koji su na tržište uspešno izneli svoje inovativne proizvode i usluge.

Ovoga puta, naš sagovornik je bio diplomirani inženjer tehnologije biotehničkih nauka Ivan Smajlović, inovator iz Pančeva. On je razvio koncept za utvđivanje autentičnosti vina, jakih alkoholnih pića i voćnih sokova. Zahvaljujući ovom metodu, za svako sumnjivo vino, može se utvrditi da li se primenjivala ilegalna praksa i dodavali šećer i voda.

Razgovor sa Ivanom i ceo sadržaj emisije poslušajte ovde:

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...