Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaJedinstvena izložba fotografija svetskog rock'n'rolla u Zrenjaninu

Jedinstvena izložba fotografija svetskog rock’n’rolla u Zrenjaninu

David Bowie, The Rolling Stones, Amy Winehouse, Frenk Sinatra - samo su neka od imena koja su se našla pred objektivom Brajana Rašića.

European Top 44 Airplay chart

“Pod sjajem zvezda – izložba fotografija Brajana Rašića” biće predstavljena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 30. juna, a u okviru manifestacije Nedelja kulture.

Više od sto fotografija će biti predstavljeno ovom prilikom, a uz koje će svi posetioci moći da prođu kroz četiri decenije rada Brajana Rašića koji je svojim foto – aparatom zabeležio mnoga velika imena iz muzičkog sveta, i u neku ruku učestvovao u stavranju istorije svetskog rock’n’rolla.

Branislav Brajan Rašić je kao fotograf počeo da radi u muzičkom časopisu Džubox krajem sedamsedetih, a 1980. je otišao u London. Od tada su se pred njegovim objektivom smenjivali Frenk Sinatra (Frank Sinatra), Čak Beri (Chuck Berry), Dejvid Bouvi (David Bowie), Tina Tarner (Tina Turner), Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), Robi Vilijams (Robbie Williams), Madona (Madonna), bendovi The Rolling Stones, U2  i mnogi drugi.

Ono što je posebno obeležilo njegovo stvaralaštvo jeste to što je bio zvaničan fotograf sastavu The Rolling Stones od 2006. Sa Davidom Bowiem je u istom svojstvu sarađivao 1983., od albuma “Let’s dance”.

Ovu prvu retrospektivu koja će biti priređena na području bivše Jugoslavije bićete u prilici da pogledate do 31. avgusta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.3 °
55 %
2.4kmh
100 %
Sun
14 °
Mon
15 °
Tue
18 °
Wed
16 °
Thu
15 °