Hrana i piće

Marinirana pileća krilca iz rerne

Marinirana pileća krilca iz rerne su jelo kojem će se sigurno svi obradovati. Nije neka nauka ispeći krilca, ali sa druge strane nije dovoljno samo ih ubaciti u rernu. Ako za ručak želite marinirana pileća krilca najbolje je da ih dan pre toga stavite u marinadu. A za to će vam biti potrebni sledeći

Sastojci:

  • 1kg pilećih krilaca
  • 2 kašike senfa
  • soja sos
  • kari
  • crvena paprika
  • crvena ljuta paprika ili drugi ljuti začin
  • začin od povrća i biber
  • ulje
  • malo piva

Priprema za marinirana pileća krilca:

U činiju sipajte sve sastojke koji su gore navedeni i dobro promešajte. Sve začine dodajete odokativno, po želji. Najbolje je da krilca odstoje preko noći jer će ukus biti mnogo bolji.

Možete ih peći u kesi za pečenje, ili u plehu, odnosno tepsiji. Ako ih pečete na poslednja dva načina prvo ih pecite poklopljena, a nakon pola sata otklopite kako bi bila hrskavija. Pecite ih na 200 stepeni dok ne dobiju tamnu boju.

Marinirana pileća krilca možete spremati i na roštilju, a možda će vam biti potreban onda ovaj tekst: Roštilj – nekoliko recepata i saveta.

Povezani članci

Back to top button