Vesti Zrenjanin

Nova školska godina, manji kućni budžet

Za nešto više od dve nedelje, đaci će ponovo zauzeti svoja mesta u školskim klupama. Kako bi se pripremili za novu školsku godinu, roditelji će biti primorani da izdvoje između 15.000 i 25.000 dinara za nabavku udžbenika i školskog pribora. Glavna stavka ovog iznosa je posvećena novim udžbenicima, čije cene variraju u opsegu od sedam do 20 hiljada dinara, u zavisnosti od razreda.

Polazak u školu predstavlja značajan izdatak za sve roditelje školaraca. Oni čiji će mališani stupiti na školski put moraće da izdvoje otprilike sedam hiljada dinara za komplet novih udžbenika, te dodatnih najmanje 2.500 dinara za nabavku školske torbe.

Iako roditelji starijih školaraca verovatno neće morati da nabavljaju školske torbe i pernice, troškovi za udžbenike će biti značajno viši u poređenju sa roditeljima prvaka.

Oni koji se odluče da kupe polovne udžbenike će proći ekonomičnije. Na primer, na određenim stranicama na Fejsbuku, roditelji nude polovne komplete za niže razrede osnovne škole po ceni od 2 hiljade dinara.

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button