6.5 C
Zrenjanin
27.03.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiU planu nove zgrade u ulici Brigadira Ristića

U planu nove zgrade u ulici Brigadira Ristića

European Top 44 Airplay chart

Investitor iz Zemuna, “Lake City” d.o.o. dao je javni uvid u prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Ulici Brigadira Ristića, odnosno na poljani ispred nadvožnjaka i pored objekta bivšeg CentroBanata i prvu susednu kuću.

Kako se navodi u javnom pozivu, investitor planira da na tom prostoru izgradi četiri lamele po principu poluotvorenog atrijuma, u četiri faze izgradnje, i to spratnosti Po+P+8, što će biti prve zgrade te spratnosti koje se u Zrenjaninu grade nakon tri ipo decenije. Poslednje su građene u naselju “Ruža Šulman”, u periodu 1985-1987. godine. Na osnovu prikazanog izgleda objekata i planova izgradnje, ovaj deo grada značajno će promeniti izgled i dobiti nove sadržaje, saobraćajnice, trotoare i površine oko objekta.

Po planu lompleks bi trebalo da ima 384 stanova, 8 lokala, 212 parking mesta u podrumu, a objekat će biti visok 30 metara. Pristup lokalitetu planira se sa nove saobraćajnice, produžetka Ulice Žarka Zrenjanina, čime će ovaj deo grada i infrastrukturno biti izmenjen, jer će biti uklonjeni napušteni i dotrajali objekti u Ulici Brigadira Ristića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
6.5 ° C
6.5 °
6.5 °
72 %
10.7kmh
100 %
Mon
6 °
Tue
7 °
Wed
10 °
Thu
17 °
Fri
13 °