17.7 C
Zrenjanin
22.09.2023.
Naslovna stranicaInfoVestiOd petka preko eUprave do sertifikata po pravilima EU

Od petka preko eUprave do sertifikata po pravilima EU

Ovaj sertifikat će uključivati informacije u vezi sa svim vakcinacijom izvršenom svim vakcinama koje su dostupne u Srbiji.

European Top 44 Airplay chart

Kako su za beogradske medije izjavili ispred eUprave, od petka ujutru svim građanima će biti omogućeno da putem ove platforme obezbede sebi sertifikat koji je u skladu sa pravilima EU. Tada će biti poznati i svi potrebni koraci prilikom njegovog preuzimanja.

Novi kovid sertifikati će se razlikovati po posebnom QR kodu, a takođe je navedeno da će ovom prilikom biti unete sve vakcine koje su dostupne u Srbiji. Ipak, napominje se da će svakako ulazak u zemlje EU zavisiti od individualnih odluka kada je u pitanju prihvatanje određenih vakcina protiv virusa korona.

Takođe, ovi kovid sertifikati će omogućiti svima koji putuju u neku od zemalja EU ulazak u ugostiteljske objekte, bioskope i prodavnice.

Kada je u pitanju preuzimanje ovih sertifikata na poštama širom zemlje – ono će, kako je danas najavljeno, biti moguće od naredne nedelje.

U narednom periodu biće uvedene i dve različite aplikacije – jedna koja će se koristiti za očitavanje evropskih sertifikata koja će biti u upotrebi prilikom ulaska stranih državljana u našu zemlju. Druga aplikacija će biti namenjena građanima Srbije, u okviru kojih će moći da se čuvaju evrposki zeleni sertifikati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
17.7 ° C
17.7 °
17.7 °
83 %
4.3kmh
56 %
Fri
33 °
Sat
33 °
Sun
21 °
Mon
26 °
Tue
19 °