Naslovna stranicaVestiVestiOd petka preko eUprave do sertifikata po pravilima EU

Od petka preko eUprave do sertifikata po pravilima EU

Ovaj sertifikat će uključivati informacije u vezi sa svim vakcinacijom izvršenom svim vakcinama koje su dostupne u Srbiji.

European Top 44 Airplay chart

Kako su za beogradske medije izjavili ispred eUprave, od petka ujutru svim građanima će biti omogućeno da putem ove platforme obezbede sebi sertifikat koji je u skladu sa pravilima EU. Tada će biti poznati i svi potrebni koraci prilikom njegovog preuzimanja.

Novi kovid sertifikati će se razlikovati po posebnom QR kodu, a takođe je navedeno da će ovom prilikom biti unete sve vakcine koje su dostupne u Srbiji. Ipak, napominje se da će svakako ulazak u zemlje EU zavisiti od individualnih odluka kada je u pitanju prihvatanje određenih vakcina protiv virusa korona.

Takođe, ovi kovid sertifikati će omogućiti svima koji putuju u neku od zemalja EU ulazak u ugostiteljske objekte, bioskope i prodavnice.

Kada je u pitanju preuzimanje ovih sertifikata na poštama širom zemlje – ono će, kako je danas najavljeno, biti moguće od naredne nedelje.

U narednom periodu biće uvedene i dve različite aplikacije – jedna koja će se koristiti za očitavanje evropskih sertifikata koja će biti u upotrebi prilikom ulaska stranih državljana u našu zemlju. Druga aplikacija će biti namenjena građanima Srbije, u okviru kojih će moći da se čuvaju evrposki zeleni sertifikati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
57 %
10.2kmh
100 %
Tue
16 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °