27.3 C
Zrenjanin
27.09.2023.
Naslovna stranicaInfoVestiPočinje realizacija drugog dela projekta "Moja prva plata"

Počinje realizacija drugog dela projekta “Moja prva plata”

Pravo na prijavu imaju mlađi od 30 godina, bez radnog iskustva sa srednjim i visokim obrazovanjem, a koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

European Top 44 Airplay chart

Od 1. do 31. oktobra sva zainteresovana, nezaposlena lica imaju priliku da se prijave na neku od ponuđenih pozicija koje će biti popisane na zvaničnoj stranici Moja prva plata.

Pravo na prijavu imaju mlađi od 30 godina, bez radnog iskustva sa srednjim i visokim obrazovanjem, a koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje. Dolaze u obzir i kandidati koji imaju radno iskustvo kraće od 6 meseci, a na poziciji, a na poziciji za koju su se školovali.

Tokom realizacije programa “Moja prva plata” planirano je da se mladima pruži šansa za sticanje radnog iskustva, bez zasnivanja radnog odnosa tokom devet meseci. Predviđena novčana naknada za ovaj period je 22 hiljade dinara za one sa srednjim obrazovanjem, i 26 hiljada sa visoko obrazovane kandidate.

Nakon ove na red dolazi treća faza tokom koje poslodavci biraju kandidate, a četvrta faza podrazumeva potpisivanje ugovora između Nacionalne službe, poslodavca i izabranog kandidata.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
27.3 ° C
27.3 °
27.3 °
27 %
4.1kmh
0 %
Wed
28 °
Thu
28 °
Fri
28 °
Sat
28 °
Sun
25 °