Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaPozivamo vas na 70. Festival pozorišta Vojvodine

Pozivamo vas na 70. Festival pozorišta Vojvodine

European Top 44 Airplay chart

Od 19. do 26. aprila održaće se 70. po redu Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, ali za razliku od pređašnja dva izdanja, biće nekih izmena. Predstave će biti izmeštene i u drugim vojvođanskim gradovima – Vršcu, Somboru, Novom Sadu i Subotici, a domaćin Zrenjanin će imati čast da otvori i zatvori festival.

U devet pozorišta igraće se 12 predstava: jedna u čast nagrađenih, četiri za decu u takmičarskoj konkurenciji i sedam dramskih.

Publika koja zbog ograničenih mesta u salama ne može da prati predstave uživo moći će da prati svečano otvaranje i zatvaranje festivala na Fejsbuk stranici NP “Toša Jovanović“, na kojoj će se takođe objavljivati i raspored igranja i katalog Festivala, kao i Dnevnik festivala sa aktuelnostima.

Predstava “Zaljubljivanje”, autorski rad Olje Đorđević, igraće se u čast nagrađenih u izvođenju Pozorišta mladih, Novi Sad.

Od dečijih predstava igraće se sledeće: “Nemušti jezik”, Milivoje Mlađenović, režija i adaptacija Jovan Grujić, Narodno pozorište „Sterija”, Vršac; “Divljožder”, tekst i režija Jovan Caran, Narodno pozorište „Toša Jovanović”, Zrenjanin (Lutkarska scena na srpskom jeziku); “Tri musketara”, Aleksandra Glovacki po istoimenom romanu Aleksandra Dime, režija Predrag Štrbac, Dečje pozorište – Đečje kazalište – Sabadkai đermeksinhaz, Subotica; i “Pozorištu s ljubavlju”, režija: Bonjo Lungov i Konstantin Karakostov, Dečje pozorište – Đečje kazalište – Sabadkai đermeksinhaz, Subotica.

Od selektovanih predstava na programu su: “Gospodin Mokinpot”, Peter Vajs, režija Ljuboslav Majera, Narodno pozorište „Toša Jovanović”, Zrenjanin; “Semper idem”, Đorđe Lebović, režija i dramatizacija Gorčin Stojanović, Narodno pozorište Sombor; “Gustav je kriv za sve”, koncept i režija Kokan Mladenović, Pozorište „Kostolanji Deže”, Subotica;“Radnička hronika”, Petar Mihajlović, režija Veljko Mićunović, Narodno pozorište – Narodno kazalište – Nepszinhaz Subotica, Drama na srpskom jeziku; “Travnička hronika”, Ivo Andrić, režija i dramatizacija Nikita Milivojević, Srpsko narodno pozorište, u saradnji sa Narodnim pozorištem Sombor; “Ana Karenjina”, Lav Nikolajevič Tolstoj, režija Dejan Projkovski, Novosadsko pozorište – Ujvideki sinhaz;“Ujka Vanja”, Anton Pavlovič Čehov, režija Andrej Nosov, Narodno pozorište „Sterija” i Hartefakt fond, Beograd.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.8 °
49 %
5.8kmh
93 %
Thu
17 °
Fri
16 °
Sat
13 °
Sun
18 °
Mon
14 °