25.6 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotHrana i pićeRuska salata - koliko dugo može da stoji?

Ruska salata – koliko dugo može da stoji?

Iako se uglavnom sve pojede, ukoliko je ostalo ruske salate, važno je da znate kako i koliko je možemo čuvati.

European Top 44 Airplay chart

Ruska salata, neizostavan je deo praznične trpeze, pa je često pravimo u ogromnim količinama i dodajemo obrocima i kada doček prođe. Retko ko je ne voli, ali i retko ko razmišlja o pravilnom čuvanju ovog delikatesa. Pošto znamo da se pravi od lako kvarljivih sastojaka, evo nekoliko saveta za očuvanje svežine i bezbedno konzumiranje ruske salate.

Bez obzira na to da li pravite posnu ili mrsnu varijantu ruske salate, najbolje ju je pojesti u roku od tri dana od dana kada ste je napravili. Takođe, vrlo je važno vratiti je odmah u frižider, nakon uzimanja porcije. Na taj način ćete produžiti njenu svežinu.

Ruska salata i pravilno čuvanje

Održavanje temperature frižidera na oko 4 stepena smatra se optimalnim za čuvanje ruske salate. Umesto pokrivanja posude sa salatom folijom, koristite posudu sa poklopcem. Na taj način sprečićete ulazak mikroorganizama i salatu sačuvati duže.
Iako rusku salatu najčešće konzumiramo u zimskom periodu, imajte na umu da zimska sobna temperatura ne prija jajima, majonezu i ostalim sastojcima ruske salate.

Pridržavajući se ovih smernica, vaša ruska salata će ostati jestiva i ukusna duže.

Naravno, pre jela proverite njen izgled, miris i ukus. Ukoliko nešto od ovog ne deluje dobro, nemojte je konzumirati niti posluživati gostima.

Pročitajte i ovo:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
25.6 ° C
26.7 °
25.6 °
48 %
2.4kmh
67 %
Čet
23 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °