Slava sela i “Karavan Banatske bajke” u Lazarevu ovog vikenda

U nedelju, 30. jula, u Lazarevu će biti održana kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom “Karavan Banatske bajke”. Program će početi u 18 časova na prostoru košarkaškog terena, a najavljeno je učešće KUD “Zavičaj” Lazarevo, recitatora Matije Matića, pevačice Ive Jelić, pesnikinje Biljane Minić i guslara Saše Radovića. Tokom događaja, biće dodeljene zahvalnice sportistkinjama Dunji Sikimi za postignute rezultate u atletici, Dunji Rajić, karatistkinji, i Nenadu Neškoviću, košarkaškom treneru, kao i đaku generacije Marti Bašić i Miladinu Šaroviću.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom raznih udruženja i pojedinaca iz Lazareva, a na štandovima će biti izložene rukotvorine i predstavljeno lokalno preduzetništvo.

Slave sela traju od petka, 28. jula, do nedelje, 30. jula, i uključuju sportske aktivnosti poput košarke, fudbala i šaha, vatromet, žurku sa muzičkim izvođenjem Ilije Bogdanovića, takmičenje u kuvanju riblje čorbe i pokazne vežbe vatrogasnog društva.

Svetu liturgiju u nedelju u 9 časova u Hramu Ognjene Marije služiće episkop banatski g. Nikanor, a tehničku podršku obeležavanju praznika pruža Kulturni centar Zrenjanina.

“Karavan Banatske bajke” organizuje MZ “Lazarevo” u okviru Slave sela Ognjene Marije, uz podršku Kulturnog centra, IP Media 023 i Turističke organizacije grada a pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.