22.2 C
Zrenjanin
26.05.2024.
Naslovna stranicaPreporučujemoŠta pokloniti za slavu

Šta pokloniti za slavu

Pozvani ste na slavu, ali nemate ideju šta biste mogli da ponesete? Imamo ideju.

European Top 44 Airplay chart

Pokloni za slavu imaju poseban značaj jer odražavaju poštovanje prema domaćinu i tradicijama porodice. Imamo nekoliko ideja ukoliko vas brine šta pokloniti za slavu.

Slavljenje slave je običaj koji je karakterističan za Srbe jer su za vreme prelaska iz mnogoboštva u hrišćansku veru počeli da slave hrišćanske svetitelje u koje su verovali dok su bili pagani.

Ne donose svi gosti iste poklone, pa tako svoj izbor prilagodite tome ko je domaćin. Univerzalan poklon koji se najčešće poklanja su piće, vino ili rakija i čokolada, odnosno kafa.

Poklon korpa

Ovo je uvek dobra ideja jer se sadržaj korpe može razlikovati. Možete je napuniti voćem, slatkišima, staviti kafu, neko piće, sok, mirišljavu sveću… Ukoliko imate domaće proizvode koje ste pravili sami i to je odličan poklon, na primer džem, kompoti, slatko ili turšija. Korpu možete ukrasiti mašnom i vaš poklon je spreman. Umesto korpe možete kupiti staklenu činiju koju ćete napuniti, preko nje staviti celofan i vezati mašnicu.

Na slavu se ne nose skupi pokloni, zapamtite to. Ukoliko idete na slavu kod bliskih ljudi možete odneti ono što znate da im je potrebno. Bilo da su to neke namirnice ili kućne potrepštine.

korpa 2

Poklon za porodicu

Idealan poklon koji možete pokloniti porodici za slavu je vaše porodično stablo. Izradite ga ili napravite sami i uramite. Ovo je simboličan i lep gest. Takođe možete da kreirate poseban trenutak za domaćine poklanjanjem foto albuma sa porodičnim fotografijama i sećanjima. Personalizujte ga dodavanjem zajedničkih uspomena koje su obeležile porodičnu istoriju.

porodicno stablo

Poklon za decu

Decu je lako iznenaditi. Pretpostavljamo da većina voli čokoladu, slatkiše i grickalice. Možete kupiti i neko voće, a ono što će decu posebno obradovati su igračke, ali i društvene igre. Društvene igre će biti korisne za porodično okupljanje, kao i puzle.

Domaći kolači

Malo je verovatno da ćete na slavu odneti kolače koje ste sami pravili, jer se očekuje da će vas domaćin poslužiti kolačima, ali ukoliko ste bliski, zašto da ih ne donesete i vi. Slatkiša nikad dosta, zar ne?

Kuhinjski pribor

Uvek možete pokloniti nešto od kuhinjskog pribora kao što je set noževa, daska za meze ili sečenje, ukrasna činija, escajg, tanjiri i slično. Mali kućni aparati su uvek korisni. Mali mlin za kafu je originalan poklon. Kuhinjske krpe, drvene varjače, rukavice za rernu, kecelje i još mnogo toga su svima potrebni svakodnevno, pa sa tim nećete pogrešiti.

Poklonite ručni rad

Savršen poklon može biti i slika, kaligrafski rad, goblen, ikona… Ukoliko ste se vi potrudili i stvorili taj poklon, biće još posebnije. Ukoliko znate da štrikate ili se bavite nekim ručnim radom, bolji poklon ne možete darovati.

Buket cveća za domaćice

Ko se ne bi obradovao buketu cveća? Buketi nisu dugotrajni zato se možete odlučiti i za neko saksijsko cveće. Obratite pažnju na to da li domaćini vole cveće i da li ih imaju u kući. Možete pokloniti i sadnicu.

Neka vas više ne brine šta pokloniti za slavu jer poklon treba da bude skroman, a poklonjen od srca.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
22.2 °
19 °
51 %
7.1kmh
79 %
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
24 °
Sre
24 °
Čet
25 °