Sve spremno za grejnu sezonu, najavljene pogodnosti za plaćanje računa

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnicom Cicom Vučković, posetio je pred početak grejne sezone JKP “Gradska toplana”. Razgovarajući sa v.d. direktora Žarkom Đuričićem i nakon obilaska pogona, gradonačelnik se uverio u spremnost toplane i sistema daljinskog grejanja za snabdevanje oko osam hiljada domaćinstava i kolektiva u Zrenjaninu.

PR JKP “Gradska toplana” Melanija Lojpur najavila je zvaničan početak grejne sezone za subotu, 15. oktobar, uz mogućnost da počne ranije, ukoliko tri dana zaredom, u 21:00, temperatura ne prelazi 12 stepeni.
– S obzirom na trenutne vremenske prilike, očekujemo da sezona počne kada je i predviđeno, 15. oktobra. Završili smo sve neophodne remonte u kotlarnici, u potpunosti pripremili toplotne podstanice i završili radove u naselju “Ruža Šulman”, gde je ostalo još da se teren vrati u prvobitno stanje – kazala je Lojpur. 

Dobra vest nakon ove posete je i da će računi za decembar, januar i februar koji su se do sada plaćali u celosti moći u iznosu do 50% da se plate odloženo, na šest meseci, odnosno u maju, junu i julu. Takođe, najavljeni su i popusti za redovne platiše, koji budu plaćali račune u celosti, ali se priprema i javni poziv za energetske vaučere, za korisnike iz najugroženijih kategorija stanovništva, gde će Grad Zrenjanin, pomoći u plaćanju, i to ne samo za toplotnu, već i za električnu energiju.