26.7 C
Zrenjanin
25.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninVesti iz Srbije i svetaTesla povlači vozila zbog neispravnog sistema

Tesla povlači vozila zbog neispravnog sistema

European Top 44 Airplay chart

Kompanija Tesla povlači više od dva miliona vozila zbog problema sa sistemom upozorenja vozača prilikom korišćenja autopilota, te će sprovesti popravke kako bi otklonila navedeni nedostatak.

Američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na putu objavila je da će Tesla ažurirati softver radi rešavanja problema, nakon što je američki regulator, tokom dvogodišnje istrage, utvrdio da Teslin sistem upozorenja vozača prilikom korišćenja režima automatskog upravljanja vozilom nije adekvatan i može biti zloupotrebljen.

Povlačenje obuhvata gotovo sva vozila koja je Tesla prodala u SAD nakon aktivacije funkcije autopilota krajem 2015. godine, obuhvatajući sve modele proizvođača. Zagovornici bezbednosti u saobraćaju već godinama zahtevaju strožu regulaciju sistema nadzora vozača u automobilima, naročito onih koji prate položaj ruku vozača na volanu.

Vozilo u režimu autopilota može automatski upravljati, ubrzavati i kočiti u svojoj traci, ali je sistem dizajniran kao pomoć vozaču i ne može samostalno upravljati vozilom, uprkos imenu. Vozači Tesle uhvaćeni su kako voze pod uticajem alkohola, ili se voze na zadnjem sedištu za vreme rada autopilota.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
26.7 ° C
26.7 °
26.2 °
45 %
5.5kmh
82 %
Sub
24 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sre
25 °