1.1 C
Zrenjanin
5.12.2023.
Naslovna stranicaVestiVestiUpis dece u osnovne škole elektronskim putem

Upis dece u osnovne škole elektronskim putem

Dokumentaciju je potrebno pribaviti samo u posebnim slučajevima, u svim ostalim slučajevima sve potrebno prikuplja škola.

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Od danas je ponovo dostupan online servis za upis dece u osnovne škole putem portala eUprava, rečeno je iz Kancelarije za IT i eUpravu koja posluje pri Vladi Srbije. Kao i prethodne godine, olakšavajuća okolnost jeste što će škole same pribavljati većinu potrebne infomacije.

Pre nego što se pokrene usluga za upis dece u škole potrebno je da se korisnik registruje na portal eUprave ukoliko to nije ranije učinio. Nakon registracije potrebno je pokrenuti uslugu eUpis nakon čega korisnik može da odabere školu, kao i termin za testiranje deteta.

Sva potrebna dokumentacije će biti spremna u školi, osim lekarskog uverenja ukoliko je dete pregledano kod privatnog lekara ili je vojni osiguranik. Takođe, izuzetak kod dokumentacije postoji i kada je u pitanju uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa, ukoliko je dete išlo u privatni vrtić.

Na samom portalu napominju da, ukoliko zakažete termin u školi i ne pojavite se, a prethodno ga ne otkažete, sistem će vam dozvoliti ponovo rezervisanje termina tek nakon dve nedelje.

Za sve dodatne informacije koje su vam potrebne možete pozvati kontakt centar 011 73 505 57 i to u periodu od 8h do 15h.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
1.1 ° C
1.1 °
1.1 °
70 %
7kmh
100 %
Tue
6 °
Wed
6 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
5 °