Naslovna stranicaZrenjaninZR Kultura"Pesnička štafeta" odoleva epidemijskim okolnostima

“Pesnička štafeta” odoleva epidemijskim okolnostima

Nikoleta Novak biće domaćin ovogodišnje Pesničke štafete.

European Top 44 Airplay chart

“Pesnička štafeta” biće održana po 47. put od 17. do 28. maja, koju tradicionlano organizuje Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”. Domaćin ovogodišnje manifestacije biće književnica Nikoleta Novak, a njen zadatak, između ostalog, biće obilazak škola u Srednjem Banatu, ali i u opštinama Kikinda i Titel, uz pratnju bibliotekara.

Ovom prilikom će ponovo učenici moći da pokažu svoj talenat, a 1. juna ispred gradske biblioteke biće održana i dodela nagrada u okviru završne svečanosti.

Nikoleta Novak, veterinarka i autorka knjiga za decu, koja će voditi ovogodišnju Pesničku štafetu uvrstila se među 43 knjiženika čija su dela objavljena u okviru edicije “Književnost za decu i omladinu”. Njeno delo koje je objavljeno pod okriljem Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” nosi naziv “Zvali su me…”.


Podršku biblioteci u organizovanju 47. “Pesničke štafete” su i ove godine pružili Grad Zrenjanin, Ministarstvo kulture i informisanja RS, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Kompanija Telekom Srbija, Kompanija Gomeks i izdavačke kuće Kreativni centar, ProPolis Books i Pčelica. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
23.3 ° C
23.3 °
21.7 °
41 %
9.7kmh
4 %
Tue
23 °
Wed
22 °
Thu
21 °
Fri
14 °
Sat
20 °