Naslovna stranicaVestiKulturaFoto konkurs "Žene u fokusu"

Foto konkurs “Žene u fokusu”

Tri najbolje fotografije biće nagrađene vaučerima za kupovinu foto opreme, a prva među njima biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic.

European Top 44 Airplay chart

Delegacija Evropske unije u Srbiji i National Geographic Srbija su organizovali konkurs za najbolju fotografiju na temu “Žene u fokusu”. Konkurs je otvoren do 1. novembra, a radovi se mogu slati na takmicenje@euinfo.rs.

Na ovom konkursu mogu da učestvuju sve punoletne osobe koje imaju boravište u Srbiji, ali i projekti iz oblasti kulture, demokratije i ljudskih prava, i socijalne inkluzije, odnosno oni koji se bave rodnom ravnopravnošću, a koje podržava Evropska unija u Srbiji.

Fotografije ne moraju da budu snimljene foto – aparatom, uzimaće se u obzir i one nastale mobilnim telefonom. Na fotografiji može da se nađe bilo koja žena koju autor smatra jakom i koja inspiriše – bilo da je to mama, baka, tetka, sestra, ćerka, komšinica, doktorica, sportistkinja, glumica itd.

Autori koji osvoje neku od prve tri nagrade dobiće vaučere za kupovinu foto opreme. Prvonagrađena će biti objavljena i u srpskom izdanju časopisa National Geographic.

Detalje u vezi sa konkursom kao i spisak članova žirija pronaći ćete na ovom linku.

Napominje se i da fotografije poslate nakon 1. novembra neće biti uzete u obzir, baš kao ni fotografije nagog tela koje objekitivizuju ženu u bilo kom smislu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
14.4 ° C
15.1 °
14.4 °
62 %
4.7kmh
0 %
Tue
22 °
Wed
22 °
Thu
23 °
Fri
14 °
Sat
20 °