Svet tehnike

Android 15 od sredine avgusta na tržištu

Google je najavio da će 14. avgusta predstaviti svoju novu flagšip seriju Pixel 9 telefona, koji će biti prvi u svetu mobilnih uređaja opremljeni najnovijom verzijom Android 15 sistema. Ovo lansiranje istovremeno sugeriše da bi i zvanična verzija Androida 15 mogla biti dostupna u isto vreme. Prošlogodišnja serija Pixel 8 je bila lansirana u oktobru uz zvaničnu verziju Androida 14, a možda će isti obrazac primeniti i ove godine.

Najnoviji Google Pixel telefoni, uključujući i Pixel 9 seriju, će biti među prvima koji će dobiti nadogradnju na Android 15. Osim Pixel 9, još 11 modela Pixel telefona i tablet računara, uključujući Pixel 6, 6 Pro, 6a, 7, 7 Pro, 7a, 8, 8 Pro, 8a, Pixel Fold i Pixel Tablet, takođe će biti među prvima koji će dobiti ovu nadogradnju.

Sa prelaskom na Tensor procesore od serije Pixel 6, Google je unapredio performanse svojih uređaja u saradnji sa Samsungom, što je takođe deo strategije za buduće modele.

Ova najava potvrđuje Googleovu posvećenost pružanju najnovijih tehnoloških inovacija i softverskih nadogradnji korisnicima Pixel uređaja širom sveta.

Pročitajte još i Zdravlje baterije uskoro vidljivo na Android 15 uređajima

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button