Naslovna stranicaŽivotZdravljeBesplatna seansa sa psihoterapeutom kao praznični poklon

Besplatna seansa sa psihoterapeutom kao praznični poklon

Čini se da svi ostali znaju kako da budu srećni, kako da budu zajedno, kako da budu praznični, veseli i vedri. Imajte na umu da osećanje usamljenosti tokom zimskih praznika jeste vrlo uobičajeno.

European Top 44 Airplay chart

Objave na društvenim mrežama koje prikazuju porodice u usklađenim džemperima sa šoljama vrućeg kakaa predstavljaju idiličnu sliku, no iza svakog takvog prizora krije se često dosta neizgovorenih osećanja koja praznici donose, kažu ljudi koji stoje iza ove akcije.

Upravo zato se grupa psihoterapeuta i ove godine okupila oko iste ideje – da ponudi svima koji su zainteresovani po jednu besplatnu seansu. Praznična akcija očuvanja mentalnog zdravlja trajaće od 15. decembra do 15. januara.

Ova akcija se pokreće treću godinu za redom, i to sa ciljem da se pomogne onima koji iz bilo kog razloga osećaju da im je neki vid podrške potreban.

Takođe, ovde se posebno ističe da jedna seansa nije pokazatelj kako bi čitav psihoterapeutski proces mogao ili trebao da izgleda. Ipak, svakako može biti dobar uvod. Najvažnije je da se dođe spreman – sa konkretnim pitanjima.

Prijave su otvorene do 25. decembra. Na linku Besplante seanse mogu se pronaći sva potrebna uputstva za samu prijavu. Na istoj adresi sve zainteresovane čeka spisak psihoterapeuta koji su uključeni u akciju, nekoliko reči o njima, a tu su navedeni i svi slobodni termini. Takođe, kod svakog je navedeno da li se savetovanje radi samo online, ili postoji mogućnost i susreta uživo.

Ukoliko se odlučite za prijavu na besplatneseanse@gmail.com šaljete vaše ime i prezime, kao i podatke odabranog psihoterapeuta, termin, vaš broj telefona i e-mail adresu. Potrebno je ovom prilikom i u nekoliko rečenica opisati problem sa kojim se susrećete i zbog kog se javljate.

“Osećaj usamljenosti tokom praznika može učiniti da se osećamo kao da nešto nije u redu sa nama. Čini se da svi ostali znaju kako da budu srećni, kako da budu zajedno, kako da budu praznični, veseli i vedri. Ali osećanje usamljenosti tokom zimskih praznika je izuzetno uobičajeno. Naročito tokom još jedne godine koju smo proveli u pandemiji.‍”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.3 °
55 %
2.4kmh
100 %
Sun
14 °
Mon
15 °
Tue
18 °
Wed
16 °
Thu
15 °