20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaDodeljene Nagrade grada Zrenjanina

Dodeljene Nagrade grada Zrenjanina

Šestoro pojedinaca i dva kolektiva zaslužili su ovo priznanje za 2023. godinu.

European Top 44 Airplay chart

Grad Zrenjanin ponosno je objavio dobitnike prestižne „Nagrade grada Zrenjanina“ za 2023. godinu. Ovo priznanje zaslužilo je šestoro pojedinaca i dva kolektiva koji su se istakli svojim doprinosom u različitim oblastima života i rada od značaja za grad.

Dobitnici „Nagrade grada Zrenjanina“ za 2023. godinu su:

Prof. dr Dragan Lambić – profesor Univerziteta u Novom Sadu, nagrađen za naučno-istraživački rad multidisciplinarnog karaktera i doprinos razvoju naučne misli u širim okvirima.

Milica Dosković – članica Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i vokalna solistkinja, nagrađena za doprinos i afirmaciju grada Zrenjanina u oblasti kulture i umetnosti.

Dr Radmila Mila Mihajlović – novinarka, publicistkinja, humanistkinja i naučna radnica, nagrađena za doprinos jačanju kulturnih veza Srbije sa drugim zemljama, književni i humanitarni rad, afirmaciju srpske kulturne baštine.

Budimir Cvijetić – sportski novinar, publicista i sportski radnik, nagrađen za doprinos sportskoj afirmaciji grada Zrenjanina.

Dejan Davidovac – reprezentativac Srbije u košarci, osvajač srebrne medalje na Svetskom šampionatu 2023. godine, nagrađen za doprinos sportskoj afirmaciji grada Zrenjanina.

Georgi Tibilov – reprezentativac Srbije u rvanju, osvajač bronzanih medalja na Evropskom i Svetskom šampionatu 2023. godine, nagrađen za doprinos sportskoj afirmaciji grada Zrenjanina.

Muzička škola “Josif Marinković” Zrenjanin – povodom 75. godišnjice od osnivanja, nagrađena za postignute rezultate u oblasti obrazovanja, kulture i muzičke umetnosti, kao i aktivno učešće u javnom i kulturnom životu grada.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Suncokret” Zrenjanin – povodom 50. godišnjice od osnivanja, nagrađeno za postignute rezultate, humanu i plemenitu društvenu misiju koju obavlja.

Dobitnici su, prema Odluci o ustanovljenju Praznika grada, dobili povelje kao priznanje, a takođe će im biti dodeljena i novčana nagrada. Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, i predsednik Skupštine grada, Čedomir Janjić, uručili su nagrade dobitnicima na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti održanoj danas u Gradskoj kući.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °