Naslovna stranicaIzložba"In the city"u galeriji ALUZ

Izložba”In the city”u galeriji ALUZ

European Top 44 Airplay chart

U utorak, 9. aprila u 19h, u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ) će biti otvorena izložba fotografija “In the city”. Autor je Mihail Stanisavac. Izložba će trajati do 19. aprila, a posetioci će moći da je obiđu svakog dana od 17h do 19h.

Mihailo Stanisavac, rođen u Beogradu 1980. godine, diplomirao je na fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2006. godine na odseku za grafiku. Član je ULUS-a od 2008. godine, a od 2012. živi u Parizu. Realizovao je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi, osvojio je brojne nagrade, grantove, rezidencije i akvizicije.

Fotografije izložene na ovoj izložbi nastale su u Parizu u periodu između 2020. i 2024. godine. Serija fotografija nosi naziv “In the city”, a prikazuje svakodnevni život na ulicama Pariza i okoline. Stanisavac svoje bavljenje fotografijom vidi kao sabiranje misli i preispitivanje različitih aspekata života. Fotografije koje je izložio često funkcionišu kao zasebne celine, ali i kao zbir različitih momenata koji formiraju sekvencu. Njegovi radovi obuhvataju ekspresiju pokreta, intervencije u prostoru, ali i geometriju, kompoziciju i patinu.

Deo fotografija nastao je tokom pandemije COVID-19 i predstavlja komentar na pitanje kako se nositi sa izolacijom. “In the city” je zapravo svojevrsni dnevnik svakodnevnog života na ulicama Pariza i njegovim predgrađima, u prolazu. Stanisavac se prilikom odabira frejmova rukovodio principom grafičkog lista, ističući geometrizaciju, crno-bele odnose i svodjenje forme, dok boja služi kao akcenat i evocira različita raspoloženja tokom pandemije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
few clouds
13.9 ° C
14 °
13.9 °
89 %
5.5kmh
15 %
Sat
25 °
Sun
27 °
Mon
27 °
Tue
23 °
Wed
23 °