Kiflice sa orasima, na brzaka

Orasi se odlično kombinuju sa pecivima, mada, da se ne lažemo, odlično se kombinuju sa praktično bilo čime. U ovom jednostavnom receptu ćemo ih spojiti sa kiflicama, mnogo kiflica, da ima i za ukućane i da se udeli komšiluku.
Za testo potrebno je:
1 kockica kvasca
400ml mleka (odvojiti 250ml za testo, 50ml odvojiti posebno u šolju za kvasac, 100ml za nadev)
1 kašika masti ili putera
5 žumanaca
300g šećera
300g brašna
Za nadev potrebno je:
200g mlevenih oraha
cimet
karanfilić
Priprema testa za kiflice
U šolju sa mlakim mlekom rastopiti kvasac. U posudi za mešanje dobro se umuti: 1 supena kašika masti ili putera, 5 žumanaca i 300g šećera. Na ovo se uspe mleko sa rastopljenim kvascem, 280g brašna, malo soli i 250ml mleka. Testo dobro izmešati (kako god vam lakše), i pokriveno ga ostaviti na toplom mestu da kisne dok se ne digne. Posle toga testo se na dasci za mešanje razvije oklagijom debljime prsta, zatim seče na jednake četvorouglaste komadiće, pa se puni nadevom. kiflice

Priprema nadeva od oraha
200g samlevenih oraha, šećer, mleko, cimet i karanfilić sipati u jednu šerpu, izmešati i na tihoj vatri kuvati dok se ne zgusne. Povremeno promešati da ne uhvati.
Kada se smesa ohladi, nadev stavljati na isečene kocke testa i uvijati u kiflice. Uključiti peć na 180-200 stepeni. Kiflice položiti u tepsiju, premazati umućenim jajetom (po izboru posuti šećerom) i staviti u zagrejanu pećnicu.
Pročitajte još i kako podstaći decu da jedu zdravo!