0.4 C
Zrenjanin
30.11.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaKulturni centar Zrenjanin objavio program za novembar

Kulturni centar Zrenjanin objavio program za novembar

Izložbe, predstave, koncerti, filmovi i radionice za decu. Pogledajte program Kulturnog centra za novembar.

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Kulturni centar Zrenjanina je objavio program za ovaj mesec, evo šta ćete imati priliku da posetite.

Od 26. oktobra otvorena je izložba “Evropska nagrada za savremenu arhitekturu 2022.” i trajaće do 7. novembra.

Dečije onlajn radionice održavaju se svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra. 4. novembra očekuje vas zanatska radionica OŠ “9 maj” u saradnji sa učenicima OŠ “Jovan Cvijić” iz Zrenjanina. Tog dana treba da se odlučite za jedno od dva događaja, jer oba počinju u 18 časova. U pitanju su opera “Na Uranku” i pesničko veče Nemanje Radulja, srednjoškolca koji se bavi pisanjem poezije. Više o operi pročitajte ovde.

U nedelju, 5. novembra u 11 časova se spremite za porodično okupljanje jer Trolovi stižu u Kulturni centar. Film “Trolovi – bend na okupu” prikazivaće se u Velikoj sali.

U večernjem terminu prikazivaće se i film adaptiran po književnom delu Džona Vilijamsa “Bučerov prelaz”.

Promocija knjige izabranih pesama Slavomira Gvozdenovića “Autobiografija sa poezijom” će biti održana u sredu, 8. novembra. Ovom knjigom obeležava 70 godina života i pola veka književne karijere. Početak promocije je u 18 časova.

U četvrtak 9. novembra u 19 časova imaćete priliku da posetite izložbu slika Jelene Vragović. Sigurno ste svi čuli za bajku “Carevo novo odelo” a sada je možete doživeti kroz klasično slikarstvo na savremen način. Nakon što pogledate izložbu od 20 časova je koncert Nine Badrić, čuvene pop pevačice na Velikoj sceni Kulturnog centra.

Kreativna radionica “Sovice mudrice” održaće se onaljn u subotu 11. novembra. U 10 časova otvorite mališanima Fejsbuk stranicu Kulturnog centra i neka uživaju u edukaciji na kreativan način.

Nedelja je rezervisana za odmor i opuštanje pa vam tako Kulturni centar nudi dva filma: “Kantervilski duh” za najmlađe, sa početkom u 11 časova i “Ovuda će proći put” za starije , u 20 časova.

Kao i svake subote 18. novembra za decu se održava onlajn radionica u saradnji sa Centrom za kreativno odrastanje mladih, početak je u 10 časova. U subotu će u Velikoj sali nastupati bosanska pevačica Amira Medunjanin, a koncert počinje u 20 časova.

U nedelju 19. novembra u prepodnevnom terminu nudi se Diznijev i Piksarov „Elemental”, a za ljubitelje rokenrola u 20 časova prikazuje se Film “YU Grupa – Trenutak sna”. Dečiji film počinje u 11 časova.

Jedanaesta godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom: “Zrenjaninska fotografska scena 2023.”, biće otvorena 23. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, ali ako ne stignete na otvaranje ne brinite, biće otvorena do 5. decembra svakog dana od 8 do 20 časova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
0.4 ° C
0.4 °
0.4 °
66 %
1.8kmh
0 %
Wed
0 °
Thu
11 °
Fri
21 °
Sat
18 °
Sun
4 °