Vesti Zrenjanin

Minaqua zainteresovana za kupovinu Fabrike vode

Fabrika bi bila u zajedničkom vlasništvu Grada Zrenjanina i kompanije Minaqua

Ko o čemu- Zrenjaninci o vodi… a ubuduće će još jedna kompanija da se fokusira baš na pijaću vodu u našem gradu… a to je Minaqua. Potvrđeno je- ta kompanija je i zvanično zainteresovana za kupovinu Fabrike vode.

Nešto ranije tokom ove nedelje, Erste banka je objavila da prodaje Fabriku vode u Zrenjaninu, kako bi namirila dugove. Kompanija Minaqua je prepoznala potencijal ove fabrike. Smatraju, da bi, zahvaljujući svom dugogodišnjem znanju i iskustvu u tehnologiji proizvodnje i prerade vode, u kratkom vremenskom periodu mogli da rekonstruišu pogon za predtretman i preradu vode.

Prema njihovom planu, Fabrika vode bi bila zajedničko preduzeće grada Zrenjanina i Minakve i ne bi se ticala vlasništva JP Vodovod. Ono bi ubacivalo u sistem oko 300 l/sek ispravne vode za piće.

Pored proizvodnje mineralne vode, kompanija Minaqua baš u našem gradu otvara i spa i wellness centar Aqua Fit. Od 08. oktobra, moći ćete da u mineralnoj vodi, bogatoj jodom, sa izvora Minaqua u Novom Sadu, uživate u čarima plivanja, aquarobika, blagodetima saune i parnog kupatila.

Pošto će se Zrenjaninska voda koristiti kao sanitarna i voda za tuširanje, već je urađeno pilot postrojenje i rezultati su veoma ohrabrujući.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button