Kako da skinete video sa X/Twitter-a

X Twitter

Ne možete pretraživati X (umetnik ranije poznat kao Twitter) a da ne naiđete na smešne i zanimljive video snimke. Iako zvanična X aplikacija ne dozvoljava preuzimanje snimaka, postoje neki jednostavni načini da se to uradi, bilo da koristite Android, iOS, Mac ili PC.

Kako preuzeti X/Twitter videozapise na iPhone-u

Možete koristiti prečice (Shortcuts) na svom iPhone-u da preuzmete bilo koji videozapisa sa Twittera. Da biste počeli, instalirajte All Media Downloader. Zatim otvorite X, pronađite tvit sa videom i pritisnite share ispod njega. Izaberite share via pomaknite se nadole i izaberite All Media Downloader. Kada to uradite prvi put, prečica će vas voditi kroz korake podešavanja (uključujući pitanje da li želite pratiti autora na društvenim mrežama). Možete preskočiti te korake, i prečica će obaviti svoju magiju.

Kada završi, pronaći ćete preuzeti video u Videos album, pa u photos aplikaciji na svom iPhone-u.

Kako preuzeti X/Twitter videozapise na Androidu

Play Store ima korisnu aplikaciju pod nazivom TwiTake. Nakon instalacije, kopirajte link za bilo koji X video i nalepite ga u TwiTake. Aplikacija će preuzeti video, a zatim možete pritisnuti ikonu Deljenje da biste ga sačuvali u galeriju fotografija ili ga poslali na bilo koje druge aplikacije.

Kako sačuvati X/Twitter videozapise na svom PC-u ili Mac-u

Kada vidite zabavan video na svom računaru, obratite se nekom od mnogobrojnih Twitter Video Downloader sajtova. Kopirajte link za bilo koji tvit koji sadrži videozapise, nalepite ga na sajt, i sajt će preuzeti video za vas.

Pročitajte još i Kako se zaštitit od hakera i sajber-lopova!