Hrana i piće

Šta je tipičnije za domaću kuhinju od „nedeljne supe“?

Spremili smo i nekoliko trikova kako da vam supa uvek uspe.

Nekada se dobro znalo… supa kad zamirišee- nedeljni ručak je spreman!

Masna, nedeljna, žuta supa. Tipično vojvođanski, možete i dan danas da se počastite supom na brojnim salašima, a neretko i u pravim domaćinstvima.

Reč za ovo jelo, kao i sam recept, poreklo vode iz Nemačke. Supa se sprema od različitog povrća, mesa, stavljaju se domaći rezanci, flekice za supu ili čak i tarana.

Pileća supa je najpopularnija u poslednjih nekoliko godina, ali neretko se supa pravi i od svinjetine, pačetine, junetine ili teletine.

Šta treba da uradite kako biste uvek imali pravu, domaću supu? Pre svega, treba znati da se supa pravo od starije živine ili goveđeg mesa. Da bi supa imala jak ukus, potrebno je da meso i zelen stavite u hladnu vodu da se kuvaju.

Najbolja supa je kad se pomešaju dve vrste mesa, govedina i parče piletine. Osim mesa dobru supu ne možemo zamisliti bez povrća kao što je šargarepa, peršunov koren, peršunov list, paškanat, celer, a so i biber stavljate po ukusu.- Količina mesa zavisi od broja ukućana, a od prilike ide 150 g po osobi. Kad se sve stavi u lonac pojačati vatru dok sve ne proključa, a potom poklopiti i pustiti da se kuva oko 1 sat.

Povezani članci

Back to top button