Naslovna stranicaKulturni centar ima sledeći program ove nedelje

Kulturni centar ima sledeći program ove nedelje

European Top 44 Airplay chart

Kulturni centar Zrenjanina najavio je sledeći program za ovu nedelju.

U utorak, 16. januara amatersko pozorište “Jovica Jelić” iz Banatskog Karađorđeva izvodiće predstavu  “Doktor šuster”. Predstava je urađena po jednom od naših najvećih dramskih autora, Dušana Kovačevića, a režiser je Milan Martinović. Predstava “Doktor Šuster” prati odumiranje građanskog sloja u susretu s novim vrednosnim sistemom. Fokusira se na život hirurga koji, nakon penzionisanja, postaje obućar. Kroz priču o penzionisanom doktoru i profesorki klavira, Kovačević tragično-komično osvetljava devedesete godine prošlog veka, vreme društvenog beznađa i propasti građanskog društva na Balkanu.

Predstava počinje u 19h, a karte po ceni od 200 dinara možete kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

U četvrtak, 18. januara održaće se pesničko veče  Đorđa Sladoja. Na promociji će predstaviti dve knjige pesama, “Dimni znaci” i “Riba zvana Gaovica”. Na promociji će govoriti i Branislav Zubović, pesnik i Slobodan Mandić, književnik. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik programa. Početak je u 18h.

U petak, 19. januara, u 12h grad Zrenjanin u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Kulturnim centrom, organizuje manifestaciju “Plivanje za časni krst” na Jezeru kod Kulturnog centra.

Subotnje prepodne je rezervisano za dečije onlajn radionice. Ove nedelje organizuje se “Čitanjac sa bibliotekarima” u OŠ “Uroš Predić” u Orlovatu. Radionica je na temu prijateljstva, saradnje, solidarnosti i tolerancije. Počinje u 10h.

U nedelju, 21. januara u 11h emitovaće se dečiji film “Krcko Oraščić i magična flauta” u velikoj sali kulturnog centra. Ovonedeljni program završava se filmom o Džeju Ramadanovskom, “Nedelja”. Film prati životnu priču jednog od najomiljenijih pevača na ovim prostorima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
22.8 ° C
22.8 °
20.1 °
51 %
9.9kmh
100 %
Thu
21 °
Fri
19 °
Sat
26 °
Sun
28 °
Mon
28 °