Naslovna stranicaVesti ZrenjaninPojačana kontrola saobraćaja do 25. februara

Pojačana kontrola saobraćaja do 25. februara

European Top 44 Airplay chart

Pojačana kontrola saobraćaja biće sprovedena od 19. do 25. februara. Reč je o međunarodnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Akcija će se istovremeno sprovoditi u 30 država koje su i članice organizacije Roadpol – Mreža saobraćajnih policija Evrope.

Saobraćajna policija kotrolisaće radno vreme posade vozila i tahografe, učesnike u saobraćaju koji prevoze opasne materije, tehničku ispravnost uređaja i opreme.

Takođe, vozači će biti alkotestirani, a svako ko učini bilo kakav prekršaj biće sankcionisan.

U toku 2023. godine sprovedene su dve Međunarodne akcije u kojima je na području Policijske uprave u Zrenjaninu kontrolisano 60 autobusa i 487 teretnih vozila.

U ovim akcijama otkriveno je ukupno 421 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade i tahografima, a najčeći prekršaji bili su prekoračenje vremena upravljanja vozilom i nekorišćenje odmora vozača – 169 prekršaja, prekršaji u vezi sa dokumentacijom posade – 82.

Apelujemo na sve vozače, a posebno na vozače autobusa i teretnih vozila, da poštuju saobraćajne propise i ne ugrožavaju svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
10 ° C
12.3 °
10 °
71 %
5.7kmh
100 %
Wed
19 °
Thu
19 °
Fri
20 °
Sat
26 °
Sun
25 °