0.4 C
Zrenjanin
29.11.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiBesplatni pregledi akni u Zrenjaninu

Besplatni pregledi akni u Zrenjaninu

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

U sklopu akcije “Zajedno protiv akni” u zrenjaninskoj bolnici u dermatološkoj ambulanti Specijalističke poliknike obavljaće se pregledi akni bez uputa, u periodu od 23. do 27. oktobra. Pravo na pregled imate samo ukoliko prethodno zakažete termin na 0648328253. Linija će biti otvorena sve dok ima slobodnih termina. Pregled možete zakazati i ako niste zdravstveno osigurani, potrebno je samo da ponesete neki identifikacioni dokument (zdravstvena knjižica, lična karta, vozačka dozvola, pasoš).

Šta su akne?

Akne na licu su česte kožne promene koje se pojavljuju u vidu bubuljica, crnih tačkica, belih bubuljica, crvenih bubuljica, cista i čireva na licu. Akne su uobičajeni problem sa kožom koji se javlja kada folikuli dlake na koži postanu začepljeni masnoćama, mrtvim ćelijama kože i bakterijama. Obično se javljaju na licu, vratu, grudima, leđima i ramenima, mada se mogu pojaviti na bilo kom delu tela gde postoje lojne žlezde.

Zašto se akne stvaraju?

Akne se obično javljaju zbog povećane proizvodnje sebuma, začepljenja pora, bakterijskih infekcija, upala, hormonskih promena, ishrane, stresa, a sklonost aknama može biti i nasledna.

Lečenje akni zavisi od ozbiljnosti problema, tipa kože i individualnih potreba. Postoje različiti pristupi i tretmani koje možete razmotriti u konsultaciji sa dermatologom ili stručnjakom za kožu.

Ako se akne ne leče pravilno, mogu ostaviti ožiljke na koži. Ožiljci od akni mogu biti traumatični i teško se uklanjaju, pa je važno lečiti akne na vreme kako biste smanjili rizik od ožiljaka. Ne pokušavajte istiskivati bubuljice jer i to može dovesti do ožiljaka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
0.4 ° C
0.4 °
0.4 °
66 %
1.8kmh
0 %
Wed
0 °
Thu
11 °
Fri
21 °
Sat
18 °
Sun
4 °