22.2 C
Zrenjanin
26.05.2024.
Naslovna stranicaBesplatni pregledi akni u Zrenjaninu

Besplatni pregledi akni u Zrenjaninu

European Top 44 Airplay chart

U sklopu akcije „Zajedno protiv akni“ u zrenjaninskoj bolnici u dermatološkoj ambulanti Specijalističke poliknike obavljaće se pregledi akni bez uputa, u periodu od 23. do 27. oktobra. Pravo na pregled imate samo ukoliko prethodno zakažete termin na 0648328253. Linija će biti otvorena sve dok ima slobodnih termina. Pregled možete zakazati i ako niste zdravstveno osigurani, potrebno je samo da ponesete neki identifikacioni dokument (zdravstvena knjižica, lična karta, vozačka dozvola, pasoš).

Šta su akne?

Akne na licu su česte kožne promene koje se pojavljuju u vidu bubuljica, crnih tačkica, belih bubuljica, crvenih bubuljica, cista i čireva na licu. Akne su uobičajeni problem sa kožom koji se javlja kada folikuli dlake na koži postanu začepljeni masnoćama, mrtvim ćelijama kože i bakterijama. Obično se javljaju na licu, vratu, grudima, leđima i ramenima, mada se mogu pojaviti na bilo kom delu tela gde postoje lojne žlezde.

Zašto se akne stvaraju?

Akne se obično javljaju zbog povećane proizvodnje sebuma, začepljenja pora, bakterijskih infekcija, upala, hormonskih promena, ishrane, stresa, a sklonost aknama može biti i nasledna.

Lečenje akni zavisi od ozbiljnosti problema, tipa kože i individualnih potreba. Postoje različiti pristupi i tretmani koje možete razmotriti u konsultaciji sa dermatologom ili stručnjakom za kožu.

Ako se akne ne leče pravilno, mogu ostaviti ožiljke na koži. Ožiljci od akni mogu biti traumatični i teško se uklanjaju, pa je važno lečiti akne na vreme kako biste smanjili rizik od ožiljaka. Ne pokušavajte istiskivati bubuljice jer i to može dovesti do ožiljaka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
22.2 °
19 °
51 %
7.1kmh
79 %
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
24 °
Sre
24 °
Čet
25 °