Cinnamon rolls – pužići sa cimetom
Cinnamon rolls, ili pužići sa cimetom, predstavljaju savršen doručak ili poslasticu koja će vas oduševiti mekoćom i aromom. Ovaj jednostavan recept garantuje da će vaša kuhinja zamirisati divno, a uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
Testo:
- 1 šolja toplog mleka
- 2 kašičice suvog kvasca
- 1/3 šolje žutog šećera
- 1/2 šolje omekšanog putera
- 2 jaja
- 4 šolje brašna
- 1/2 kašičice soli
Nadev:
- 1/2 šolje omekšanog putera
- 1 šolja smeđeg šećera
- 2 kašike cimeta
Glazura:
- 1 šolja šećera u prahu
- 2 kašičice vanilin šećera
- 2-3 kašike mleka
Priprema:
U toplo mleko dodajte šećer i podignite kvasac. Dodajte omekšani ili istopljeni puter, jaja, brašno i so. Mešajte dok ne dobijete mekano testo. Po potrebi dodajte brašno. Zatim pokrijte testo krpom i ostavite ga da se diže na toplom mestu oko 1 sat, dok ne udvostruči svoj obim.
Nakon sat vremena pospite brašno po površini na kojoj ćete razvijati testo u pravougaonik. Istopite puter za nadev i pomešajte sa šećerom i cimetom, a zatim tom smesom premažite testo. Uvijte testo u čvrstu rolnu i seckajte je na jednake delove. Poređajte sečene rolne u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte pleh i ostavite da narastu još 30-45 minuta. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe.
Dok se rolnice peku pripremite glazuru. Pomešajte šećer u prahu, vanilin šećer i dovoljno mleka za glatku glazuru. Čim pužići budu ispečeni prelijte ih galzurom. Poslužite ih tople i uživajte u savršenom ukusu popularnih cinnamon rolls-a.
Da li ste probali crumble od jabuka?