Hrana i piće

Cinnamon rolls – pužići sa cimetom

Cinnamon rolls, ili pužići sa cimetom, predstavljaju savršen doručak ili poslasticu koja će vas oduševiti mekoćom i aromom. Ovaj jednostavan recept garantuje da će vaša kuhinja zamirisati divno, a uživaćete u svakom zalogaju.

Sastojci:

Testo:

  • 1 šolja toplog mleka
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 1/3 šolje žutog šećera
  • 1/2 šolje omekšanog putera
  • 2 jaja
  • 4 šolje brašna
  • 1/2 kašičice soli

Nadev:

  • 1/2 šolje omekšanog putera
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 2 kašike cimeta

Glazura:

  • 1 šolja šećera u prahu
  • 2 kašičice vanilin šećera
  • 2-3 kašike mleka

Priprema:

U toplo mleko dodajte šećer i podignite kvasac. Dodajte omekšani ili istopljeni puter, jaja, brašno i so. Mešajte dok ne dobijete mekano testo. Po potrebi dodajte brašno. Zatim pokrijte testo krpom i ostavite ga da se diže na toplom mestu oko 1 sat, dok ne udvostruči svoj obim.

Nakon sat vremena pospite brašno po površini na kojoj ćete razvijati testo u pravougaonik. Istopite puter za nadev i pomešajte sa šećerom i cimetom, a zatim tom smesom premažite testo. Uvijte testo u čvrstu rolnu i seckajte je na jednake delove. Poređajte sečene rolne u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte pleh i ostavite da narastu još 30-45 minuta. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe.

Dok se rolnice peku pripremite glazuru. Pomešajte šećer u prahu, vanilin šećer i dovoljno mleka za glatku glazuru. Čim pužići budu ispečeni prelijte ih galzurom. Poslužite ih tople i uživajte u savršenom ukusu popularnih cinnamon rolls-a.

Da li ste probali crumble od jabuka?

Povezani članci

Back to top button