Crumble od jabuka
Zamislite savršeni kolač od jabuka i miris cimeta u celoj kući tokom hladnog zimskog perioda...
Crumble od jabuka drugačije može da se tumači i kao izmrvljena pita od jabuka. Već shvatate da se radi o receptu koji podseća na lenju pitu, ali je još jednostavniji. A da li je ukusniji? Moraćete da isprobate.
Sastojci koji će vam biti potrebni za jabuke su:
- 6 velikih jabuka
- 2 kašike brašna
- 1/3 šolje šećera
- 2 kašičice cimeta
Jabuke isecite na komadiće, nije bitno koje su veličine i oblika. Ako ste u mogućnosti izaberite zelene jabuke jer su one kiselije i kolač će imati pravi ukus jabuka. Dodajte gore navedene sastojke, promešajte i sipajte u tepsiju koju ste prethodno podmazali maslacem.
Rernu uključite na 180 stepeni. Za to vreme u drugoj činiji pomešajte sledeće:
- 250 gr brašna
- 100 gr šećera
- 100 gr ovsenih pahuljica
- 1 kašičica cimeta
- malo soli
- 200 gr maslaca ili margarina
Pomešajte prvo suve sastojke, a zatim dodajte maslac, ali obavezno otopljeni. Zatim promešajte sve viljuškom i na kraju dobro rukama. Testo treba da bude mrvičasto.
Rasporedite testo preko jabuka i stavite u zagrejanu rernu. Ovaj kolač je potrebno peći oko 45 minuta, sve dok ne dobije braon koricu.
Spolja će biti hrskav, a zbog jabuka unutra biće sočan. Nadam se da će vam se svideti.