Hrana i piće

Crumble od jabuka

Zamislite savršeni kolač od jabuka i miris cimeta u celoj kući tokom hladnog zimskog perioda...

Crumble od jabuka drugačije može da se tumači i kao izmrvljena pita od jabuka. Već shvatate da se radi o receptu koji podseća na lenju pitu, ali je još jednostavniji. A da li je ukusniji? Moraćete da isprobate.

Sastojci koji će vam biti potrebni za jabuke su:

  • 6 velikih jabuka
  • 2 kašike brašna
  • 1/3 šolje šećera
  • 2 kašičice cimeta

Jabuke isecite na komadiće, nije bitno koje su veličine i oblika. Ako ste u mogućnosti izaberite zelene jabuke jer su one kiselije i kolač će imati pravi ukus jabuka. Dodajte gore navedene sastojke, promešajte i sipajte u tepsiju koju ste prethodno podmazali maslacem.

crumble jabuka 1

Rernu uključite na 180 stepeni. Za to vreme u drugoj činiji pomešajte sledeće:

  • 250 gr brašna
  • 100 gr šećera
  • 100 gr ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica cimeta
  • malo soli
  • 200 gr maslaca ili margarina

Pomešajte prvo suve sastojke, a zatim dodajte maslac, ali obavezno otopljeni. Zatim promešajte sve viljuškom i na kraju dobro rukama. Testo treba da bude mrvičasto.

Rasporedite testo preko jabuka i stavite u zagrejanu rernu. Ovaj kolač je potrebno peći oko 45 minuta, sve dok ne dobije braon koricu.

Spolja će biti hrskav, a zbog jabuka unutra biće sočan. Nadam se da će vam se svideti.

Povezani članci

Back to top button