Naslovna stranicaZabavaMuzikaEnrike Iglesijas za malo ostao bez prstiju (Enrique Iglesias)

Enrike Iglesijas za malo ostao bez prstiju (Enrique Iglesias)

Ne hvataj drona dok leti!

European Top 44 Airplay chart

Enrike Iglesias je vrlo dobro naučio zašto ne treba stavljati prst u ventilator, odnosno zašto ne hvatati drona dok leti.

Popularni pevači moraju biti spremni da se žrtvuju za svoju karijeru. Mnogo truda, novca i znoja, pa i krvi mora da se uloži ako želite da uspete, mada, kad smo kod krvi, tu ne treba preterivati.

Povrede umetnika na bini nisu retke, i dešava se da ostave dugotrajne fizičke pa i psihičke traume, a Enrike Iglesijas će dobro pamtiti koncert 2015. u Tihuani, Meksiko, koji ga je za malo koštao dva prsta na desnoj šaci.

Tih godina dronovi na koncertima su postali veoma popularni, a latino super-star ih je uvrstio u svoj šou. Kada bi dron doleteo dovoljno nisko do njega, on bi ga uhvatio i uperio kameru ka publici, što je projektovano na veliki video-bim, čime bi pružio publici vrstan uvid na njegov pogled ka masi. Samo, tog dana Enrike je bio malo dekoncentrisan, ili možda već umoran, pa mu je šaka uletela u elisu.

U pitanju je jedan od jačih dronova koji nije imao ni malo naivne propelere, jer je momentalno po bini šiknula krv iz prstiju. Pevač je odmah dobio prvu pomoć i odlučio da profesionalno nastavi sa koncertom. Nastavio je da igra po bini u narednih 30-ak minuta dok je krvarenje trajalo sve vreme i kada je primetio da ne staje, odlučio je da je vreme da on stane.

Hitno je prebačen na aerodrom gde ga je dočakala još jedna ekipa hitne pomoći, a zatim je avionom prebačen u Los Anđeles kod specijaliste.

Ispostavilo se da je Enrike Iglesijas mnogo gore povredio prste nego što se prvobitno mislilo, jer je elisa drona uspela da napravi frakture na oba prsta, zbog čega je bila potrebna i rekonstruktivna operacija. U trenutku pisanja ovog teksta, šest godina kasnije, pevač i dalje nema osećaj dodira u dva prsta od posekotine do vrha.

Za još interesantnih priča o muzičarima, njihovim životima, karijerama i hitovima, slušajte “Popodnevni espresso sa Aleksandrom Krstićem” u terminu od 15:00-19:00.

Pročitajte još i Tragedije i nesreće na koncertima u 21. veku

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
44 %
3kmh
92 %
Thu
14 °
Fri
18 °
Sat
21 °
Sun
24 °
Mon
23 °